İNCESU: “ÇOK HAYVAN KAYBI VAR, BU HAYVANLARIN BEDELİNİN ÖDENMESİ LAZIM”

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, “Şap hastalığı nedeniyle çok hayvan kaybı var, bu hayvanların bedelinin ödenmesi lazım” dedi.

GÜNCEL 21.07.2023 16:48:00 0
İNCESU: “ÇOK HAYVAN KAYBI VAR, BU HAYVANLARIN BEDELİNİN ÖDENMESİ LAZIM”

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, hayvancılığı felaketin eşiğine getiren şap hastalığı sorununu gündemde tutmaya devam ediyor.

Ardahan’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin son dönemlerde en büyük sıkıntılarından birisi şap hastalığı. Kurban Bayram'ı öncesinde en yüksek seviyeleri gören İran kaynaklı yeni tip SAT-2 virüsü Ardahan’da binlerce hayvanın telef olmasına neden oldu. CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, şap hastalığı sorununu TBMM’de gündeme taşımış ve soru önergesi vermişti. Ama hala Tarım Bakanlığından bir yanıt gelmedi. 

Milletvekili İncesu, besicilerin ekonomik kayıplar yaşamasına neden olan şap hastalığını FOX TV’de bir kez daha gündeme getirdi.

“ÇOK HAYVAN KAYBI VAR, BU HAYVANLARIN BEDELİNİN ÖDENMESİ LAZIM”

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, “Şap hastalığı nedeniyle çok hayvan kaybı var, bu hayvanların bedelinin ödenmesi lazım” dedi.

Bu iş çözülene kadar sesimizi her yerden duyurmaya, gündeme getirmeye devam edeceğiz diyen Milletvekili İncesu şunları söyledi;  “Geçen hafta bir vatandaşımızı gidip ziyaret ettim ve çok acı bir tablo ile karşılaştım. Vatandaşımızın 5 hayvanı var ve beşi de şap hastalığından telef olmuş. Şimdi vatandaşımızın bu zararını devletin karşılaması gerekir, şu anda bu üreticimizin hiçbir geliri kalmamıştır. Bütün emekleri heba olmuştur. Borcu ve ödemeleri olan bunun gibi birçok çiftçi ve üreticilerimiz aynı mağduriyeti yaşamaktalar. Bu hastalık için tedavi desteğinin sağlanmasını istedik. Hayvanlarını kaybeden çiftçilerimize bu bedellerin ödenmesini talep ettik. Ayrıca bölgeye mobil ekiplerin gönderilmesi ve tedavi süreçlerinin hızlandırılmasını, aksi takdirde hayvancılık büyük bir darbe alacağı için ithal hayvan sürecine gireceğiz. İlk başta aşılamanın yavaş ilerlemesi ve daha sonrasında karantinanın yavaş ilerlemesi ve hayvan pazarının erken açılması ile hastalığın yayılmasını hızlandırdı. Çok hayvan kaybı var bu kayıpların bedelinin ödenmesi lazım, varsa kredi borçlarının silinmesini talep ediyoruz. Yem desteği sağlanması lazım, ayrıca aşıların ücretsiz hale getirilmesi ve tedavi desteğinin sağlanması lazım” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak