İMECE USULÜNÜN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Köylüler BAĞ-DER’e imece usulü ile para toplayarak yer satın aldılar

GÜNCEL 18.01.2022 17:42:00 0
İMECE USULÜNÜN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

İstanbul’da faaliyet gösteren Ardahan Bağdaşen (Kınzodamal) köyü derneği, köylüleri ile yaptığı istişareler sonrasında derneğe yer almak için imece usulü ile para toplandı.

Ardahan Bağdaşen Köyü Derneği (BAĞ-DER) önderliğinde komisyon oluşturularak, derneğe yer almak için köylülerden yaklaşık 780 bin TL toplandı.

İmece usulü çalışmanın en güzel örneğini sergileyen Bağdaşen Köyü köylüleri topladıkları para ile BAĞ-DER’e İstanbul’da 720 bin TL değerinde yer satın aldı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Ardahan Bağdeşen Köyü Derneği Başkanı Mahmut Bilgin yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde olağan üstü seçimde seçim beyanı olarak derneğimize yer kazandıracağız sözünü yerine getirebilmek için harekete geçtik. İstanbul başta olmak üzere Ardahan ilimiz ve köyümüzden oluşturduğumuz bir komisyonla yola çıktık. İstanbul Sarıgazi’de satın almak için anlaştığımız dernek yeri ile ön çalışma olarak bir miktar peşinat verip bir aylık süre talep üzerine sözleşmesini yapmıştık. Bu büyük adım akabinde dernek yönetimimizin bir kısmı metropollerde yaşayan (İstanbul-Gebze-Yalova --Orhangazi) ikamet eden köylülerini ev ev gezerek ziyaret ettiler. Maddi yardım toplayan yönetimin bir kısmı ise Karadeniz bölgesinde yaşayan köylülerinden başlayarak Rize - Artvin -Hopa -Kemalpaşa- Arhavi ve Ardahan Bağdeşen köyüne gelerek tüm köylülerin, ev ev gezerek maddi yardım topladılar. Başlatmış olduğumuz kampanya sonunda gerek yönetimimizden gerek yurt dışında ve Ardahan’da yaşayan köylülerimizin bağışları ile 780 bin TL topladık. 720 bin TL’ye satın almış olduğumuz yerin tapusunu aldık. Birlik ve beraberlik içerisinde yeri almamızda destek veren tüm köylülerimize teşekkür ediyoruz. Yerimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı