İLKİNİ YAPTIĞIMIZ GECENİN ÖNCESİ VE SONRASI

Yıllarca hayalimi süsleyen bir organizasyonu yapmaktan aldığım haz ve mutluluğu kelimelerle ifade etmek çok zor, fakat elimden geldiğince sizlerle gerçekleştirdiğim bu hayalimi paylaşmak istiyorum.

GÜNCEL 6.07.2021 12:13:16 0
İLKİNİ YAPTIĞIMIZ GECENİN ÖNCESİ VE SONRASI

İLKİNİ YAPTIĞIMIZ GECENİN ÖNCESİ VE SONRASI

Kıymetli hemşerilerim,

Yıllarca hayalimi süsleyen bir organizasyonu yapmaktan aldığım haz ve mutluluğu kelimelerle ifade etmek çok zor, fakat elimden geldiğince sizlerle gerçekleştirdiğim bu hayalimi paylaşmak istiyorum.

HAYALİMDİ, GERÇEKLEŞTİ

O gece ortaokul 3. Sınıfta yaşadığım bir olayı anlattım. 1988 yılında 40 kişilik bir sınıfta Ardahan ile alakalı gelecek hayali kuran üç kişiydik. Bugün ise bizler ve sizler üstümüze düşen görevleri layıkıyla yerine getirerek, 40 kişilik bir sınıfta Ardahan ile alakalı gelecek hayali kuran en az 30 öğrenci bulmalıyız. Bu da; kentimizde sağduyulu, yüzü topluma dönük, işini şahsi kibir ve çıkarlarından uzak tutan, ayrıştırmayan, eleştirilere kulak veren atanmış veya seçilmiş isimlerinin mücadeleleri ile olacak.

BENCİL VE KİBİRLİLERİ DE AÇIKLAYACAĞIM

Bu yazımda isimler üzerinde fazla durmayacağım ama ilerleyen günlerde başta Serhat İlleri Dergisi ve bu köşemde olmak üzere yazılarımda isimler üzerinde çok net duracağım. Çıban olmuş, memlekete zarar veren bencil ve kibirli isimleri büyük bir zevkle açıklayacağım.

Bugün kü konumuz,  Ardahan´da ilkini gerçekleştirdiğimiz ödül gecesi. Çok büyük bir teveccüh gören bu özel organizasyonu öncesi ve sonrası ile değerlendirdiğimde iyi ki daha fazla geciktirmeden bu geceyi icra etmişiz diyorum.

OLUMLU OLUMSUZ HER ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ, DAHA İYİSİNİ YAPALIM

İlk gece olması hasebiyle elbette birçok eksiğimiz oldu. Onore etmemiz gereken birçok isim vardı ama her ismi bu sene değerlendirmedik. Tabi bunun bir sebebi vardı. Bu özel geceyi bir sefere mahsus yapmadık, geleneksel hale getirmek amacı ile her sene bu organizasyonu yenileyerek, eksiklerimizi de gidererek Ardahan´ın Enlerini yapmaya devam edeceğiz.  Sizler de gecemiz ile alakalı çok rahatlıkla gerek telefonlarımızdan ulaşarak, gerek sosyal medya üzerinden ulaşarak eleştirilerinizi yapabilirsiniz. Her türlü eleştiriye açık olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü eleştiri bir işin daha iyi yapılabilmesi için önemli bir olgudur. Her türlü eleştiriyi dikkate almak ve görülen eksiklikleri tamamlamak lazım diye düşünüyorum.

NİYE BÖYLE BİR GECE TERTİP ETTİK?

Bizim çocukluğumuzda gerek sosyal yaşamda, gerekse istihdam konusunda eksik bir şehir vardı. Ekmek davası için ya okulu bırakıp iş hayatına atılarak, ya da lise eğitiminden sonra üniversiteyi kazanarak büyükşehirlere göç ettik.

Birçok isim yaptıkları işte başarıyı yakalayarak ülke genelinde zirveye çıktı, işlerini büyüttü veya büyük bir işletmede üst düzey yönetici oldular. Tabiri caizse o dönem zor şartlar altında büyüyenler alanlarında zirveye yerleştiler. Bugün bu isimlerin çoğu doğduğu yere yatırım yapmak, bölge istihdamına katkı sunmak için plan proje yapmaktalar. Birkaç sefer de olsa iş adamları bu hususta ilimizi ziyaret etti.

Bizlerde sosyal donatıları, istihdam için yapılan çalışmalar ve yöresel markalaşmalar ile dikkatleri Ardahan´a çekerek yeni proje düşünen, Ardahan için bir şeylerde ben yapmalıyım diyen iş dünyasında ki bazı isimlerin oraya gelmesine vesile olmak istedik. 

KOMİSYON ARDAHAN´DA YAŞAYAN İSİMLERİ BELİRLEDİ

Bunun için yaptığımız bu projeye ?Ardahan´ın Enleri 2021? adını vererek 2022´nin de hazırlığını yapmış olduk. Bunun için oluşturduğumuz bir komisyon vardı, birçok kişi ile istişare yapmamıza rağmen, yine de bir komisyon ile birlikte belirlenen isimler üzerinde tartıştık. Yeni isimlerin de eklenmesi ile komisyon görevini başarı ile yaptı. Ardahan´da yaşayan ve ödül alacak isimler komisyon kararı ile belirlenirken, Ardahan´da yaşamayan fakat Ardahan sevdası ile gurbette olan isimleri ise organizasyonu beraber yaptığımız Ardahan Medya Yönetim Kurulu başkanı Barış Bilgin ile şahsım tarafından ince elenip sık dokunarak belirlendi.

EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ, RAHMETLİ MUSTAFA MORKOÇ

Ömrünü Ardahan´a harcamış ve Ardahan için birçok çalışmasına ve söylemlerine şahit olduğum Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı rahmetli Mustafa Morkoç´u unuttuk. Oysa ödül gecesi ismi anılmalı, rahmet okutulmalı ve adına iş dünyası ile alakalı bir ödülün vakfedilmesi lazımdı. İnşallah bunu seneye yapacağız. Tekrar Mustafa Morkoç´a rabbimden rahmet dileyerek ailesine sabırlar diliyorum.

Kıymetli hemşerilerim Allah izin verirse ilerleyen günlerde daha çok birlikte olmak için zamanımız olacak. Biz doğduğumuz yeri hiç unutmadık, unutmayacağız; şahsımıza ve üstümüze düşen ne ise onu yerine getirmeye çalışacağız. Yeter ki memleketimizde büyüyen hiçbir genç gelecek kaygısı taşımasın. Herkes işini iyi yaparsa eminim ki daha iyi günleri de görmüş olacağız.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu vesile ile bir kez daha Organizasyonumuza ana sponsor olan Ardahan sevdalısı genç işadamımız AKER Holding yönetim Kurulu Başkanı Eren Ertuğrul Işık´a;  Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´e, siyasi parti il başkanlarına, Ardahan sevdalılarına, bu organizasyon için planı dahi olmadığı halde bu güzelliğe ortak olmak için Gebze´den gelerek geceye katılan Ardahan´lı genç iş adamımız Ali Rıza Nasıroğlu´na, Son dört yıldır Batıyakası Medya´nın organizasyonlarına ana sponsor olan ve bu gecede de bizleri yalnız bırakmayan Darıca´lı genç işadamı, gayrimenkul ve yatırım uzmanı Emre Toksöz´e, geceye kattığı renk ve sunum ile Özgür Agin´e, bu organizasyonu gerçekleştirmek için birlikte mesai harcadığım Ardahan Medya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Bilgin´e ve gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere?

 

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!