İlk resmi rakam TÜRK-İŞ'ten! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ'in resmi asgari ücret teklifi belli oldu.

20.12.2022 17:11:00 0
İlk resmi rakam TÜRK-İŞ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ'in resmi asgari ücret teklifi belli oldu.

Milyonlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı ve gelecek açıklamalara odaklandı. Asgari ücret toplantısı sona erdi ve ilk resmi rakamı TÜRK-İŞ açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret 2023 için hem işçi hem de işveren kesiminin memnun olacağı bir rakam üzerinde uzlaşma sağlanacağını ifade etti. Peki asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Asgari ücret 2023 zammı ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISI SONA ERDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında 3. toplantısı bugün gerçekleşti. Komisyon işçi, işveren ve hükümetten 5'er kişilik yetkilerle beraber 15 kişiden oluşuyor.

Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılacak. TÜİK verileri, Bakanlığın anketi, TÜRK-İŞ'in ve TİSK'in teklifi ile beraber uzlaşma aranacak.

TÜRK İŞ'İN RESMİ ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ 9.000 TL OLDU

Asgari ücret 3. toplantısı sona erdi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantı 3 saat sürdü. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ'in resmi asgari ücret teklifi 9.000 TL oldu...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sonrası TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu. Atalay, "Asgari ücret için resmi teklifimiz 9 bin TL'dir. Bu teklifimiz kabul edilirse imzalarız yoksa masada olmayız" dedi.

ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANIR MI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası işçi kesiminini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK ve hakem olarak masada yer alan hükümet yetkileri arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Milyonlarca kişi bugün 'Asgari ücret bugün açıklanacak mı' sorusuna yanıt ararken, bu soru komisyon toplantısından sonra gelecek açıklamalara göre şekillenecek. Komisyon toplantısından bir uzlaşı çıkması ve Başkan Erdoğan'ın bu rakamı yeni asgari ücret olarak onaylaması durumunda bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak