İLK GÖREVE BAŞLADIĞI KURUMA MÜDÜR OLDU

​​​​​​​2006 yılından bu yana Ardahan SGK İl Müdürlüğünde görev yapan Fahri Toprak Vargün, ilk göreve başladığı bu Kuruma İl Müdürü olarak atandı.

28.10.2021 15:22:00 0
İLK GÖREVE BAŞLADIĞI KURUMA MÜDÜR OLDU

ŞENOL KİRMAN

Gazetemizden Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu’na Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak atanan Fahri Toprak Vargün’e hayırlı olsun ziyareti.

Ziyarette gazetemiz sorumlu Müdürü Barış Bilgin, gazeteci Kasım Tırpancı ve muhabir Şenol Kirman SGK İl Müdürü Fahri Toprak Vargün’e yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SGK İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, gazetemiz mensuplarına teşekkür etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun işleyişi hakkında bilgiler paylaşan İl Müdürü Vargün, SGK’da işlemlerin hızlı bir şekilde gün içerisinde tamamlandığını kaydetti.

SİGORTALILARIMIZI AYNI GÜN EMEKLİ EDİYORUZ

Başta Ardahan ve ilçeleri olmak üzere sosyal güvenlik kapsamında işlemlerin aynı gün içerisinde sonuçlanması çeşitli memnuniyetler oluşturduğunu, ayrıca Göle Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünün daha da aktif faaliyete geçmesiyle birlikte Göle ilçemizde de vatandaşların SGK açısından rahata erdiğini belirten İl Müdürü Vargün şöyle konuştu; “SGK’da ki emeklilik iş ve işlemleri diğer kurum ve kuruluşlarla çeşitli yazışmaların olmaması halinde sigortalılarımızı aynı gün emekli ediyoruz.

Sosyal güvenlik kapsamı içerisindeki hizmetlerimiz birçoğu e- devlet üzerinden yapılmakta olup bu hususta vatandaşımız Kurumumuza gelmeden e-devlet üzerinden de taleplerini oluşturabiliyor, oradan da takibini yapabiliyor. Göle ilçemizde de bulunan Sosyal Güvenlik Merkezimizde sosyal güvenlik kapsamında verilecek olan hizmetlerin yüzde 85-90’a yakını yapılmakta ve Göle’deki vatandaşlarımız buraya gelmeden bütün iş ve işlemlerin tamamını orada sonuçlandırabiliyor. Teknik uygulamalar gerektiren birkaç tane iş var. Bu işlerden ötürü orada da vatandaşın talebini alıyoruz. Talepleri internet üzerinden elektronik ortamda bize gönderiliyor ve biz burada işlemi yapıp Göle’ye gönderiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın SGK açısında da rahata erdiğini söyleyebiliriz” dedi.

REHBERLİK FAALİYETLERİMİZ DEVAM DİYOR

Kayıt dışı işçi çalıştırılmaması ve Kurumda Sosyal Güvenlik kapsamında işverenler için sağlanan destekler konusunda esnafları ziyaret ettiklerini aktaran İl Müdürü Vargün, “Ardahan’daki esnaflarımız sigorta primlerini ödemede çok duyarlı. Primlerini ödeme konusunda gayret gösteriyorlar. Sosyal Güvenlik hak ve yükümlülükleri noktasında esnaflarımızı ziyaret etmeye başladık. Kayıt dışı sigortalı çalıştırılması noktasında oluşabilecek iş kazalarından dolayı hem işverenlerimiz hem de sigortalılarımızın mağdur olması söz konusu. Kurum Başkanlığımız ve ilgili Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda işverenlerimizi ziyaret ediyor ve rehberlik faaliyetlerimiz devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan müracaatların tamamına yakını günübirlik yapılıyor. Gün içerisinde işlemler sonuçlanıyor. İşlemlerimizi hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Vatandaşlarımız günlerce işlemlerinin sonucu beklemek zorunda kalmıyor. Bütün iletişim kanallarımız açık. Vatandaşlarımız kurumumuzda ki bütün yetkilileri her daim arayabiliyor ve ulaşabiliyor” diye konuştu. 


1

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

2

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

3

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

4

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

5

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı