İlk kez kamerayla tanıştılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve işbirliğinde ?BENİM HİKAYEM" projesi kapsamında Türkiye Haber Kameramanları Derneği Ardahan´ın Göle ilçesine bağlı Kayaaltı köyünde öğrencileri ilk kez kamerayla tanıştırdılar.

17.10.2019 10:01:16 0
İlk kez kamerayla tanıştılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve işbirliğinde  ?BENİM HİKAYEM" projesi kapsamında Türkiye Haber Kameramanları Derneği Ardahan´ın Göle ilçesine bağlı Kayaaltı köyünde öğrencileri ilk kez kamerayla tanıştırdılar.

Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okullardaki 9-14 yaş arasındaki öğrencilerle bir araya gelen dernek üyeleri hem mesleklerini tanıtıyor hem de kamera kullanımı, kurgu, senaryo yazımını ve montaj eğitimi veriyor. 

?Gitmesekte, görmesekte" demeyen Türkiye Haber Kameramanları Derneği bu yılki proje kapsamında Muğla, Manisa, Çanakkale, Bartın, Sinop, Sivas, Ardahan  illerindeki 9 köy okulunda çalışma yaparken Ağrı , Diyarbakır ve  Mersin´de bulunan 7 köye de gitmeyi planlıyor.

Göle ilçesi Kayaaltı İlköğretim okulunda öğrencilere eğitim veren ve bir klip çeken Dernek başkanı Aytekin Polatel ? Okullarda yapılan çalışmalarda bugüne kadar hiç kamerayla tanışmamış mikrofona dokunmamış çocukların ilk kez yaşadıkları deneyimler kayıt altına alınıyor. Teoride verilen eğitimler daha sonra bir klip çalışması dahilinde okul bahçesinde pratik hale dönüştürülüyor.? Dedi.

Haber: Deniz Başlı


1

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

2

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

3

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

4

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

5

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı