İlişiği olmayan yabancılar okul çevrelerinden uzaklaştırılacak

Ardahan Valiliği, ilişiği olmadığı halde okul çevresinde toplanan kişilerin uzaklaştırılacağı, karara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

1.10.2019 15:16:05 0
İlişiği olmayan yabancılar okul çevrelerinden uzaklaştırılacak

Ardahan Valiliği, ilişiği olmadığı halde okul çevresinde toplanan kişilerin uzaklaştırılacağı, karara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada; ?Ardahan il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, Özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit," tehlikenin ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi ve öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekan tutmalarının önlenmesi amaçlanmıştır. Karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde aynı kanunun 66.maddesinde yer alan *?İ1 genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhale fet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca cezalandırılır. " hükmü gereği işlem yapılacaktır? denildi. Haber: Şenol Kirman


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı