İLİMDAR SENEM: CHP RANT KAPISI DEĞİLDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan´da kongre süreci hız kazandı. Delege seçimlerinin sona ermesiyle başlayacak olan ilçe kongreleri öncesi adaylarda ortaya çıkmaya başladı.

2.12.2019 13:19:37 0
İLİMDAR SENEM: CHP RANT KAPISI DEĞİLDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan´da kongre süreci hız kazandı. Delege seçimlerinin sona ermesiyle başlayacak olan ilçe kongreleri öncesi adaylarda ortaya çıkmaya başladı.

2015 yılında görevden alınan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem´in yeniden aday olacağı bilgisi alındı. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Senem, yeniden aday olmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ÖNCE ÇILDIR´I SONRA YÖNETİMİ KAZANACAĞIZ"

Kısa bir süre sonra başlayacak olan ilçe kongrelerinde kendi ilçesi olan Çıldır´ı alacaklarını söyleyen Senem, "Mevcut yönetim tarafından delege seçimleri partimiz tüzüğüne uygun olmadan yapılmıştır. Bu konuda tespit ettiğimiz usulsüzlükleri Genel Merkez ile paylaştık. Bundan sonra yapacağımız parti içi demokrasi için mevcut başkan ve yönetimi ile mücadele etmektir. Bu mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Eğer mücadele veremeyeceksek zaten bırakalım partiyi. CHP olmasa bu ülkede demokrasiye yönelik en ufak bir kırıntı dahi olmaz. İl Başkanı Yalçın Taştan´ın gizli kapaklı yazmış oldukları delegelerden bile biz çok ümitliyiz. Çünkü neticede CHP´nin delegeleridir bunlar." dedi.

"MERKEZ İLÇE KONGRESİ ÖNCESİ KATAKULLİ OYUNLARI OYNANIYOR"

CHP´de geçtiğimiz ay Merkez ilçe başkanı Vedat Temel´in yönetim tarafından delege belirleme süreci öncesi "katakulli" yapılarak görevden alınmasını da eleştiren Senem, "CHP´de 20 yaşımdan beri siyaset yapan biri olarak mevcut yönetimin yaptığı usulsüzlüklerle mücadele için yeniden aday oldum. Parti içi demokrasiyi savunan biri olarak yapılanlar partimize yakışmayacak ayak oyunlarıdır. Ekim ayının başında delege seçimi başlamışken ben bunların mahallelere köylere sandık kurmadığı ihbarı üzerine gerekli tutanakları Genel Merkeze ilettim. Kendi köyümde 22 üyesi olan CHP´nin 2 üye ile delege seçimi yaptıklarını söylüyorlar. Bu durum bir şeylerden korkma ya da katakullidir. Bunlara rağmen yılmayacağız. Geçmişte bin 500 üyesi olan CHP bugün Çıldır´da 2 yüz üyeye düşmüştür. Bunun sorumlusu partiyi geçim kaynağı gören yönetimdir. Biz partimizi yeniden vatandaşın sorunlarına çözüm üreten bir parti yapacağız" açıklamasında bulundu.

"MEVCUT YÖNETİM PARTİ İÇİNDE ETTİĞİ MÜCADELEYİ KEŞKE DİĞER PARTİLERLE ETSEYDİ"

CHP´yi Ardahan´da parti tüzüğüne uygun bir şekilde yönetmek için aday olduğunu açıklayan İlimdar Senem, "Mevcut yönetimle mücadelemizi bırakmayacağız. Çünkü yönetim partimize yakışmayan tavırlar içerisindedir. İnanın onların seçtiği delegeler bile bize oy verecek. Çünkü onlar Cumhuriyet Halk partililer. CHP alın teri dökmeyen insanların babasın malı değil, keşke mevcut yönetim parti içinde yaptığı hizip kadar başka partililerle bu mücadeleyi verseydi. Oy çoğaltmak için üye sayısı artırmak için çalışsaydı. Biz CHP´yi bunlardan kurtarmak için bu yarışa gireceğiz" dedi.

"KONGRE´DE MEVCUT YÖNETİME KARŞI MUHALEFET TEK ADAY ÇIKARACAK"

İlçelerin ve Merkez ilçenin kongreleri sonrası İl başkanlığı için mevcut yönetime karşı tek bir adayla yarışa katılacaklarını da söyleyen İlimdar Senem, "Daha öncede söylediğim gibi bizim amacımız parti içi demokrasi ve partililerimizin onlara yakışır bir yönetimle yönetilmesi bu konuda kamuoyunda ben ve bir kaç arkadaşımızın adı ön plana çıktı. Biz önce ilçe kongrelerinin sonuçlanması için çalışacağız. Daha sonra hangi adayla il başkanlığı için yarışacağımız yapacağımız istişareler sonrası ortaya çıkacaktır. Benim illa başkan olacağım diye bir iddiam yok tek iddiam yönetimin partimize yakışır olması bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun için aday oldum zaten. İlçemde yapılacak seçimi kazanamazsam zaten ben aday olmam" beyanında bulundu.


1

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

2

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

3

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

4

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

5

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı