İLÇELERDE EN BÜYÜK SORUN DOĞALGAZ…

Ardahan’ın Çıldır, Hanak ve Damal ilçelerinde yaşayan vatandaşlar doğalgaz istiyor.

GÜNCEL 30.01.2023 16:27:00 0
İLÇELERDE EN BÜYÜK SORUN DOĞALGAZ…

HABER: ŞENOL KİRMAN

Türkiye’nin en soğuk kentlerinden biri olan Ardahan’da, Çıldır, Hanak ve Damal’da vatandaşlar ilçelerine doğalgaz gelmesini istiyorlar.

Ardahan merkez ve Göle ilçesinde doğalgaz kullanılırken Posof ilçesinde de alt yapı çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz boru hattının hemen yanı başından geçtiği Ardahan’da, Çıldır, Hanak ve Damal ilçeleri doğalgazdan faydalanamıyor.

Ardahan Medya Gazetesi olarak Çıldır, Hanak ve Damal ilçelerinde vatandaşa mikrofon tutarak ilçelerin en büyük sorunu nedir? diye sorduk.

Vatandaşlar, ilçelerde ki en büyük sorunun doğalgaz olduğunu söyledi. Çıldır, Hanak ve Damal ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, kış aylarını daha rahat koşullarda geçirmek için ilçelere doğalgaz getirilmesini istiyor. 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ DOĞALGAZ

Konu ile ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Doğalgaz hattı hemen yanı başımızdan geçiyor ama biz bundan faydalanamıyoruz. Son zamanlarda fiyatı artan kömür ve odunu alamaz duruma geldik. Kış ayları çok uzun sürdüğü için yakıt giderimiz de çok fazla oluyor. Tezekle ısınmaya çalışıyoruz oda yeterli olmuyor. Isınma konusunda çok sıkıntılar çekiyoruz. Yakacak olarak ne kömür dayanıyor, ne soba, ne de odun. Hep böyle sıkıntı içerisinde yaşıyoruz. İlçelerde yaşayan vatandaşların ve memurların büyük bir kesimi doğalgaz olmadığı için Ardahan merkeze taşınıyor. Bu nedenle ilçelerde nüfus azalıyor, esnaf iş yapamıyor, siftah yapamadan dükkanını kapatan esnaflar oluyor. Göle ilçesi daha uzak olmasına rağmen oraya doğalgaz veriliyor ama Çıldır, Hanak ve Damal’a verilmiyor. Burada bir ayrımcılık söz konusu. Sürekli bizi doğalgaz şu tarihte verilecek diye aldatıyorlar, biz bunu kabul etmiyoruz. Her seçimde gidip oyumuzu kullanıyoruz, seçilen insanlar bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor. Bizde kış aylarını rahat koşullarda geçirmek istiyoruz. Yetkililerden bu sıkıntımızı gidermelerini istiyoruz” diye 


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması