İL İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

Ardahan Valiliği bünyesinde kurulu bulunan Ardahan İl İnsan Hakları Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 2.11.2023 14:04:00 0
İL İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

Ardahan Valiliği bünyesinde kurulu bulunan Ardahan İl İnsan Hakları Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda Ardahan Vali Yardımcısı Yakup Papaker başkanlığında toplanan kurul belirlenen gündem maddelerini görüştü. 

Toplantıda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Komisyonunca belirlenen 10 ekim-15 kasım tarihlerinde yapılması gereken İnsan Hakları kurulları yönetmelik Faaliyet önerileri görüşülürken,  Yapılan toplantıda İl İnsan Hakları Kurulu’nda görev alacak üyeler de belirlendi. Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu ile İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonlarının güncellenmesi yapıldı. İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, görev yaptıkları kurul bünyesindeki konu ile ilgili çalışmaları dile getirdiler.

Kurul üyelerinin görüş önerilerini alan Ardahan Vali Yardımcısı Yakup Papaker, İnsan hakları standartlarını en yüksek düzeye yükseltme konusunda ülkemizde önemli düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Papaker, kurul olarak insan haklarının korunması, geliştirilmesi, hak ihlallerinin önlenmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesi konusunda adil, eşitlikçi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak