İL HALK KÜTÜPHANESİ 2021 VERİLERİNİ AÇIKLADI

​​​​​​​Ardahan İl Halk Kütüphanesi 1 Ocak - 31 Aralık 2021 istatistik verilerini açıkladı.

GÜNCEL 24.01.2022 18:01:00 0
İL HALK KÜTÜPHANESİ 2021 VERİLERİNİ AÇIKLADI

Ardahan İl Halk Kütüphanesi 1 Ocak - 31 Aralık 2021 istatistik verilerini açıkladı.

Ardahan İl Halk Kütüphanesi'nden 2021 yılında 20 bin 985 kitap ödünç alındı. Kütüphaneden yararlananların sayısı ise 9 bin 200 olarak açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ardahan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Melih Güler, “Kütüphanemizde 2021 yılı sonu ile 3 bin 193 adedi çocuk kitabı, 17 bin 792 adedi yetişkin kitabı olmak üzere toplam 20 bin 985 adet kitap okuyucu hizmetine sunulmuştur. Okuyucularımız, daha çok Türk ve Dünya Edebiyatı’na ait roman ve hikâyelerini ödünç alırken, Dini, kişisel gelişim ve toplum bilimleri konulu eserler ödünç alma sıklığı ve sayısında ikinci sırayı oluşturmuştur” dedi.

ÜYE SAYISI          

2021 yılı sonu itibari ile toplam üye sayısının 4 bin 807 kişi olduğunu aktaran Güler açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu sayı ile İlimiz merkez nüfusunun %11 inin üyeliği ile Türkiye ortalaması yakalanmıştır. Bir önceki döneme göre 2021 yılı içinde toplam kütüphane üye sayımızda  %10 artış sağlanmıştır.

KULLANIM SAYISI             

9 bin 200 kişi 2021 yılı içinde kütüphaneyi kullanmıştır. Kütüphanemizin en yoğun olduğu aylar, İlk ve orta dereceli okullar ile Ardahan Üniversitesi’nin açık olduğu Eylül-Mayıs aylarıdır. Kütüphane kullanım şekli daha çok sınavlara hazırlanma ve ödev yapma üzerine kuruludur. Talep edilmesi halinde,  hizmet binamız toplumun sosyal ve kültürel gelişmesine ve farkındalığının artmasına katkı sağlayacak her yaş grubu için tasarlanmış kültürel faaliyetler için kullanıma açıktır.

YENİ UYGULAMALAR

Bir süredir kütüphane üyeliği e-devlet üzerinden tamamlanabilmektedir.2021 yılı sonuna kadar 100 ün üzerinde kullanıcımız üyeliklerini e devlet üzerinden gerçekleştirmişlerdir. Kütüphane üyelikleri ve verilen tüm hizmetler herkes için ücretsiz olup, Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren ülkemizdeki tüm kütüphanelerde geçerlidir.

KÜTÜPHANEM CEPTE

Uygulama, Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz çalışmaları neticesinde kullanıma açılmıştır. Her türlü akıllı cihazdan ulaşılabilir olan uygulama, kütüphane ile ilgili üyelik, kitap arama ve ayırtma, kütüphane temel bilgileri, yürütülen faaliyetler hakkında hızlı ve doğru bilgiye erişim sağlamaktadır.

Ardahan yerel basın arşivi oluşturma çalışması sonunda talep eden araştırmacılara 2014-2021 yılları arası yerel basılı yayın arşivi açık olup; yine kent köşesinde Ardahan araştırmaları yapan herkes için basılı, görsel, işitsel bilgi kaynakları hizmet etmektedir.

Yapımı daha önce bitirilmiş olan Çıldır ve Damal İlçe Halk Kütüphaneleri Memurluklarında hizmet geliştirilmesine devam edilirken, Göle İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu yeni hizmet binasında kütüphane açılmasında sona gelinmiştir. Yakın zamanda açılacak olan 17.000 kitap  kapasiteli 600 metrekare alanda öğrenci çalışma, çocuk bölümü, çok amaçlı salonların yer aldığı  bu kütüphane ile İlimizde kütüphanesiz ilçe kalmamış olacaktır.

2022 yılı için planlanan faaliyetlerin başında teknoloji bağımlılığı, ve sağlığımıza olumsuz etkileri gelirken, toplumda yanıt bulacak okuma günleri, el becerileri atölye çalışmalar, sunumlar-söyleşiler, okur, kulüp buluşmaları da planlanmış faaliyetlerimiz arasındadır”.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı