İL BAŞKANLARINDAN ESKİ OTOGARIN SATIŞINA İLİŞKİN ORTAK AÇIKLAMA

Ardahan’da 3 siyasi parti il başkanı eski otogarın arsasının satışı ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL 23.02.2023 12:14:00 0
İL BAŞKANLARINDAN ESKİ OTOGARIN SATIŞINA İLİŞKİN ORTAK AÇIKLAMA

Ardahan’da 3 siyasi parti il başkanı eski otogarın arsasının satışı ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Yeniden Refah Partisi Ardahan İl Başkanı Caner Çoban, Memleket Partisi Ardahan İl Başkanı Kemalettin Öztürk ve Zafer Partisi Ardahan İl Başkanı Levent Pehlivan bir araya gelerek eski otogar arsasının satışı ile ilgili olarak ortak basın açıklamasında bulundular. 

Ardahan’ın sorunlarına karşı duyarlılıklarıyla bilinen il başkanlarının Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl Dönümünde ortak bir açıklama yapması siyasi anlamda dikkat çekti.

Ardahan şehir merkezi eski otogar yerinin satışı ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1) Ardahan Belediyesince 17 şubat 2023 tarihindeki satış ihalesi yapılan eski otogar yeri Şehir merkezi için bugün ve gelecekte çok önemli ihtiyaçları karşılamasının yanında, çeşitli ekonomik hareketlilikleri sağlayacak ve para ile ölçülemeyecek stratejik değer de bir alandır.

2)Satışa konu bu alan, Ardahan şehir merkezine çok yakın ve en önemli ticari caddelere( Kongre, Fevzi çakmak,  Halit paşa cd. Vd. )yakınlığı nedeni ile otopark, yeşil alan ve çeşitli etkinlik alanı olarak kullanılacak bir yerdir. 

3) Hayvan pazarı ve Otobüs garajının bu bölgeden şehir dışına çıkarılması ile bu çevredeki esnafın ticareti olumsuz etkilenmiş ve mağdur olmuşlardır. 

Bu nedenle bu alanın ivedilikle Göle, Şavşat, Posof ilçe Dolmuş araçları ile Düz Ardahan köy minibüsleri ve Havaalanı servis araçlarının hareket yeri ve yazıhanelerin olduğu merkez olarak düzenlenmesi bu mağduriyet azaltılacak ana caddelerdeki otopark sıkıntısı giderilecek ve bu caddeler daha düzenli hale kavuşacaktır.

4) Şehir merkezinde müstakil,  düzenli miting ve toplanma alanı mevcut değildir. PTT önünde çevre Cadde ve Sokaklarda emniyet ve asayiş nedeni ile trafik yasaklanarak insan hareketi kısıtlanarak miting, gösteri ve toplantı yapılmakta bölge esnafı çok sıkıntı yaşamaktadır. Bu alanın bir bölümü bu maksatla da kullanılabilecek emniyetli bir yerdir.

5) Bu alan Kür=Kura nehri kenarı olup taşkın riski altındaki yerlerdendir ve DSİ kurumunca kalıcı ve çok katlı yapılaşmaya yasak bir alandır.

6) Şehrimizin bugünü ve geleceği için çok önemli stratejik değerdeki bu yerin satışının iptal edilmesi ve Şehir halkının yukarıda ifade edilen ihtiyaçları çerçevesinde değerlendirilmesi, projelendirilmesini halkımız adına(hukuki haklarımız saklı kalmak kaydı ile)ısrarla talep etmekteyiz,

7) Bu satıştan Ardahan Belediyesinin ve Ardahanlı iş Adamı Cavit Çomağın derhal vaz geçerek tarafların bu yeri asıl sahibi olan Ardahanlıların hizmetine sunmalarını ivedilikle bekliyoruz.

8) Biz farklı görüşteki siyasi yetkililer olarak Memleketimizin ve milletimizin faydasına olan her türlü işte destekçileri olup Memleketimizin ve milletimizin zararına olacak ter türlü işin karşısında dimdik duracağız.

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak