İl Başkanı Yılmaz: "Soğuk kış aylarında sokak köpekleri yaşam mücadelesi veriyor"

Ardahan’da köylerden kent merkezine bırakılan köpekler açlıkla, soğukla, hastalıkla mücadele edip yaşam savaşı veriyor.

GÜNCEL 13.12.2022 13:55:00 0
İl Başkanı Yılmaz:

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da köylerden kent merkezine bırakılan köpekler açlıkla, soğukla, hastalıkla mücadele edip yaşam savaşı veriyor. Ardahan’da hayvan barınağı olmasına rağmen hala kent merkezinde yüzlerce köpek bulunuyor. 

DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, soğuk kış aylarında sokak köpeklerinin yiyecek bulmakta zorluk çektiğini belirterek, belediyenin lokanta ve yemekhanelerden arta kalan yemekleri toplatarak köpeklere verilmesi yönünde çalışma yapmasını istedi.

Sokak köpekleri için acilen çalışma yapılmasına dikkat çeken Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Özellikle bölgemiz de kış aylarının gelmesi ile yazın sürüde ve korumada kullanılan köpekler, köylüler tarafından beslenme maliyetlerinden kaçmak için şehir merkezlerine bırakılmaktadır. Son zamanlarda özellikle tarafımıza bir çok şikayet yapılmakta. Köpeklerin sürüler halinde başıboş gezerek rahatsızlık verdikleri bildirilmektedir. Kent merkezine bırakılan köpekler karın yağması ile beraber açlıkla, soğukla ve hastalıkla mücadele edip yaşam savaşı veriyor. Deva Partisi Ardahan İl Başkanlığı olarak ilimizdeki yemekhanelerde ve lokantalarda akşamları kalan yemeklerin toplatılması için belediye tarafından bir çalışma yapılması gerekmektedir. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranarak evlerinin önüne bir kap yemek, su bırakmalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu. 

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!