İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlendi

ATSO, TOBB Mesleki ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Sınavlarının yedincisi düzenledi.

GÜNCEL 25.06.2023 13:07:00 0
İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlendi

ATSO, TOBB Mesleki ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Sınavlarının yedincisi düzenledi. Sınavda toplam 26 aday İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik belgesi almak için teorik ve pratik sınavlara tabi tutuldu.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2018 yılından bugüne kadar 7. kez düzenlenen sınav ile İkinci El Motorlu Araçlar Satışı Yapan tüm işletme sahiplerinin ya da çalışanlarının alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ve belgelendirme hizmeti verilmeye devam ediyor

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı 24 Haziran Cumartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda yazılı olarak, Nazar Otomotiv ’de de uygulamalı olarak yapıldı.

İkinci el oto satışı yapan işyeri sahipleri ile bu mesleği yapmayı düşünen kişilerin katıldığı sınavlarda başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanıyorlar.

Gerçekleştirilen sınav sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, “Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak oto alım satım sektöründe faaliyet gösteren ya da bu sektörde işyeri açmayı düşünen kişilere yönelik yaptığımız oto alım satım sınavının 7 incisini düzenledik. Bugüne kadar yaptığımız sınavlar sonrasında başarılı olan 100 kişinin mesleki yeterlilik belgesini teslim ettik. Bu sınavları düzenleyen az sayıda Odadan biriyiz. En son gerçekleştirdiğimiz sınava 26 kişi katılım sağladı, sınav sonucunda da başarılı olarak belgelerini almalarını temenni ediyorum” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında yapılan sınavlara destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokul Müdürü Özgür Yavuz ve Personeline ile Nazar Otomotiv sahibi Burak Başdemir’e teşekkür etti.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak