İKİ BAŞKAN ADAYINDAN BİRLEŞME KARARI

​​​​​​​Şubat ayında yapılması planlanan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresi öncesi heyecan artıyor.

GÜNCEL 14.01.2022 12:54:00 0
İKİ BAŞKAN ADAYINDAN BİRLEŞME KARARI

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adaylarından Fahrettin Görmüş ve Erdal Morkoç, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

ESOB Başkan adaylarından Fahrettin Görmüş ve Erdal Morkoç birleşme kararı aldıklarını açıkladılar.

Başkan adayı Fahrettin Görmüş yaptığı açıklamada, “Geçmişte Erdal Morkoç’un abisi Mustafa Morkoç’un adaylığı sürecinde desteğimi sunmuştum. Göreve geldikten sonra huzurlu, uyumlu bir görev yürüttük. Bundan dolayı da esnafın ve vatandaşın takdirini topladığımıza inanıyorum. Erdal Morkoç işlerinin yoğunluğundan dolayı adaylıktan çekilerek benim adaylığım üzerinden devam etme kararı aldık” dedi.

Hizmet anlayışından taviz vermeyen vizyon sahibi bir tecrübeden geldiğini aktaran başkan adayı Görmüş, “Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Oda Yönetimine talipli çıktığımız bu yolun, öncelikle gelecek dönemin başta tüm Esnaf ve Sanatkârlarımıza olmak üzere, ülkemize ve milletimize sağlıklı, huzurlu, bereketli bir dönem olmasını temenni ediyorum. Bu kurumun kuruculuğunu yapmış, uzun yıllar hizmet etmiş, esnafa ilgiden taviz vermemiş, asla kendini ve menfaatlerini gözetmemiş, daima Ardahan şehrinin gelişmesi ve Ardahan Esnaf ve Sanatkârının rahat ve kaliteli hizmet alması için çok çaba harcamış bir ekolden geliyorum. Yıllar önce odasını mülk sahibi yapmış. Gelişen günün şartlarını takip ederek becerisiyle esnaf odasını tamamen kurumsal bir yapıya kavuşturan, bilgisiyle Ankara’da temsil yetkisi alan ve asla hizmet anlayışından taviz vermeyen vizyon sahibi bir tecrübeden geliyorum. Geçtiğimiz yıllarda sağlık, sosyal ve ekonomik alanlarda baş gösteren sıkıntılar hiç şüphesiz esnaf ve sanatkârımızı zor durumda bırakmıştır. Ama esnafımız bu durumdan kurtulmak için elinden gelen fedakârlığı yapmıştır. Fakat buna nazaran Ardahan’ımızın marka değerini her geçen gün yukarıya taşıması, şehrimize yapılan ulaşım kolaylığı, yurtdışına açılan karayolu ve demiryolu kapılarımızın bulunması, son zamanda tekstil alanında yapılan yatırımların olması, iki boru hattının ilimiz sınırları içinden geçmesi, konut yatırımının giderek artması, sağlık ve spor alanında yapılan devasa yatırımlar, ilimizin Kafkas Arı ırkının gen merkezi olması, tarımda ve hayvancılıkta geçmişe göre daha modern seviyeye gelmesi, Ardahan’ımıza yapılacak daha büyük yatırımların müjdecisidir ve bu Esnaf ve Sanatkârımızın ufkunun açılmasına, hayallerini daha ileriye taşımasına her geçen gün daha da büyümesine vesile olacaktır. İşte ben ve vizyon sahibi ekibim bütün bunların farkındayız. Bu minvalde üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız” diye konuştu.

Üç prensibi şiar edineceklerini söyleyen Gömüş, “Bizler uçuk vaatler vererek esnafımızı asla kandırmayacağız. Çünkü biliyoruz ki bu makam bir yatırım mercii değil. Bizler sizlerin huzuruna şu üç prensiple çıkacağız. Kendimize bu üç prensibi şiar edineceğiz. Bütün Esnaf ve Sanatkârımıza gereken ilgiyi göstererek muhatap alacağız. Asla ayrım yapmayacağız. Bilgi ve birikim sahibi yönetim kadrosuyla kurumu en verimli işler hale getirip Esnaf ve Sanatkârlarımıza tarafsız hizmet vereceğiz. Ve en önemlisi de seçkin, kişilikli ve vizyon sahibi yönetim kadromuzla her platformda güçlü temsil kabiliyeti göstereceğiz. Birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak ahte vefa çerçevesi içinde hizmet anlayışını sürdüreceğiz. Bu kurum iç çekişmelerin olmadığı, huzurun ve hizmetin hakim olduğu bir kurum olacak” şeklinde konuştu.

Erdal Morkoç ise, “4 yıl önceki seçimde rahmetlik olan abim Mustafa Morkoç ve Fahrettin Görmüş adaydı. Fahrettin Görmüş o süreçte adaylıktan çekilerek abime destek vermişti. Bende bu vefa borcunu ödemek için adaylıktan çekiliyorum ve Fahrettin Görmüş’ü destekliyorum” dedi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı