Hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olun

Ardahan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vatandaşlara, hırsızlar ve dolandırıcılar ile ilgili uyarılarda bulunarak broşür dağıttı.

29.07.2020 15:18:24 0
Hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olun

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vatandaşlara, hırsızlar ve dolandırıcılar ile ilgili uyarılarda bulunarak broşür dağıttı.

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Polis?Halk ilişkilerinin geliştirilmesi ve daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekipler, ?Hırsızlara ve Dolandırıcılara karşı Duyarlı Olun´ sloganıyla vatandaşlara uyarılarda bulunarak broşür dağıttı.

BAYRAM SÜRESİNCE HIRSIZLARA VE DOLANDIRICILARA KARŞI DUYARLI OLUN!

Yapılan uyarılarda bayram tatili süresince alışveriş merkezlerinde, Pazar yerleri, çarşılar, piknik alanları, park ve bahçeler gibi kalabalık yerlerde yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olun. Yanınızda yüklü miktarda para taşımayın. Halkın yoğun olduğu yerlerde çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Özellikle dini günlerde vatandaşlarımızın duygularını istismar eden dilencilere inanmayın. Evinizden ayrılırken mutlaka kapınızı kilitleyin. Alışverişlerinizi banka kartları aracılığı ile yapmaya özen gösterin. Sosyal medya aracılığı ile evde olmadığınızı veya olmayacağınızı belirten paylaşımlarda bulunmamaya özen gösteriniz. Şüphelendiğiniz her durumda mutlaka 155 polis imdat hattını arayın.

TELEFON DOLANDIRICILARINA KARŞI DİKKATLİ OL!

Unutma kamu görevlisi kesinlikle para istemez. Telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli ol. Sizi arayarak kendini polis, asker, savcı vb. olarak tanıtıp, size bir terör örgütüne üye olduğunuzu, hesabınızın terör örgütleri tarafından kullanıldığını, bu durumdan kurtulmak için verdikleri hesaba para yatırmanız gerektiğini söyleyenlere, mesaj atarak; kol saati, telefon, para ödülü kazandığınızı belirterek kimlik bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi isteyenlere kesinlikle inanmayınız, sorularına cevap vermeyiniz, dedikleri hiçbir şeyi yapmayınız. Durumu hemen 155 Polis İmdat hattına bildiriniz. Sakın Korkma, paniğe kapılma, alın terini dolandırıcılara kaptırma.    

SAHTE PARAYA KARŞI DİKKATLİ OLUNUZ!

Alışveriş yaptığınız insanların isimlerini ve telefon numaralarını alın, size verilen telefon numarasının doğru olup olmadığını numarayı aldığınız anda arayarak kontrol edin, özellikle akşam vakitlerinde hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olun, yanınızda ya da kaldığınız yerde nakit para bulundurmayın, hayvan satışlarından kazandığınız parayı bankaya yatırın, alışveriş sırasında aldığınız paranın sahte olup olmadığını kontrol edin, şüphelendiğiniz araçların plakasını alın, ücretinizi almadan hayvanınızı teslim etmeyin, şüphelendiğiniz araçların plakasını alın, her türlü şüpheli durumu zaman kaybetmeden 155´i arayarak polise bildirin şeklinde uyarılarda bulundu. 

 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu