HİBE DESTEĞİ ESNAFI SEVİNDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği Ardahanlı esnafı sevindirdi.

27.05.2021 16:39:26 0
HİBE DESTEĞİ ESNAFI SEVİNDİRDİ

ŞENOL KİRMAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği Ardahanlı esnafı sevindirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan´da da bir defaya mahsus olmak üzere bazı işletmelere 5 bin lira, bazı işletmelere ise 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak. Hibe desteği başvuruları 25 Mayıs itibariyle başladı. Başvurular 23 Haziran´a kadar sürecek.

Buna göre kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kırtasiyeler, kantinler, internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi alacak. Bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, hazır giyimciler, tuhafiyeciler, zücaciyeciler ve kurs işletmecileri ise 3 bin lira hibe alacak. 3 bin lira destek alabilecek bu gruba, lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberleri taksici, minibüsçü ve otobüsçüler ile pazarcılar da dâhil olacak.

Esnaflar hibeleri değerlendirdi
Berber dükkanı işleten Ümit Tahiroğlu, ?Bu son bir buçuk yıl içerisinde işlerimiz bir hayli kırık. İş yerleri bir açılıp bir kapanıyor, yani bizde ne yapacağımızı şaşırdık. En son Cumhurbaşkanımız bir destek paketi açıkladı, biz berberlerde bu destekten 3 bin TL yararlanıyoruz. Buna da şükür. Destekten yararlanmak için başvurumuzu yaptık. Bu destekle azda olsa rahatlayacağız, bu desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızı teşekkür ediyoruz ama bu destekler halen yetersiz kalıyor? şeklinde konuştu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler