HERKESİ ‘EV’LENDİRECEK PROJE TANITILDI

Ardahan Belediyesi, belediyede çalışan işçi, memur, emeklileri ve isteyen vatandaşları uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapacak.

25.01.2024 11:22:00 0
HERKESİ ‘EV’LENDİRECEK PROJE TANITILDI

Ardahan Belediyesi, belediyede çalışan işçi, memur, emeklileri ve isteyen vatandaşları uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapacak. 

Belediye Başkanı Faruk Demir,  artan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni projesini devreye sokmaya hazırlanıyor. 

Arsa maliyetini aşağı çekerek isteyen herkesin ev sahibi olacağı müjdesini veren Demir,  “Marka şehrimiz Ardahan’ın vizyonuna uygun projelerle bu şehrin yaşam kalitesini artıracak bu önemli projeyle konut fiyatlarını aşağı çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz göğüslüyoruz. Kararlıyız,  herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz” dedi. 

“Ardahan’a herkes ‘evlenecek’  sloganıyla yola çıktıklarını ve alt yapısını tamamladıklarını hatırlatan Belediye başkanı Faruk Demir,  Belediye Konutları projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.  Türkiye’nin en büyük ve saygın sivil toplum örgütlenmesi olarak bilinen EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı Ardahan’a davet ederek katılımcılara hem projeyi anlattı hem de sorulara cevap verdi.

EGE-KOOP, BELEDİYE PERSONELİNİ BİLGİLENDİRDİ

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de 1983 yılından itibaren 12 ilçesinde 12 farklı projeyle 150 bin kişinin barındığı yeni, modern, sağlıklı kentler kuran EGE-KOOP ile ilgili bilgiler aktaran aynı zamanda gazeteci-yazar olan genel başkan Hüseyin Aslan, Ardahan Belediye Başkanın Faruk Demir’in bu projesini çok önemsediklerini ve her türlü desteği vereceklerini belirtti. 

EGE KOOP hakkında bilgi veren Genel Başkan Aslan, “EGE-KOOP, Türkiye’de ilk ve son kez Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi garantörlüğünde Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu’ndan kur garantili yaklaşık 60 milyon dolar kredinin kullanımına öncülük yapmış, ayrıca yine EGE-KOOP garantörlüğünde EGE-KOOP birliğine bağlı 200 meslek kurumundan oluşan kooperatiflerimiz yaklaşık 150 milyon dolar civarında kredi kullanma imkânına kavuşmuştur” dedi. 

Başkan Demir, yaptığı konuşmasında; Ardahan’ı marka kent yapma yolunda gerçekleştirdikleri Tekstil Fabrikaları gibi projeleri yeni döneminde de devam ettireceğini kaydederek özellikle işsizlik sorununa kökten çözüm bulacaklarını belirtti. 

Temiz, yaşanabilir bir şehir modeli yarattıkları için de belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Demir, toplantının ardından EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve beraberindekilerini makam odasında ağırladı.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu