Hem denetim hem bilgilendirme

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul çevreleri ve öğrenci servis araçlarında denetimler başladı.

GÜNCEL 12.09.2023 12:07:00 0
Hem denetim hem bilgilendirme

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul çevreleri ve öğrenci servis araçlarında denetimler başladı. Ardahan’da tüm okulların çevreleri ve öğrenci servis araçları denetlenirken, öğrencilere ve velilere broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı.

11 Eylül tarihinde gün boyunca Ardahan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 26 ekip 54 personel ile Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulamasında, 354 şahıs sorgulandı, 55 araç ve sürücüsü, 27 işyeri, 17 metruk bina ve 8 park bahçe kontrol edilerek denetlendi.

Yapılan uygulamalarda; 1 aranan şahıs yakalanırken, 6 servis aracına muhtelif maddelerden 5 bin 453 TL cezai işlem uygulandı.

Ayrıca Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlilerince sorumluluk bölgesinde ki 27 okul ziyaret edilerek, okul müdürleri ile görüşmeler yapıldı. Ekipler daha sonra okullar çevresinde bulunan 36 işyeri ziyaret ederek okul güvenliği konusunda destek sağlamaları için bilgilendirme yaptı.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünce 3 okulda öğrenci ve velilere Anne-Babalara Tavsiyeler, Güvenli İnternet ve Çocuk Güvenliği konularında 450 el broşürü dağıtıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 6 okula Teknoloji Bağımlılığı, Siber Güvenlik, Siber Zorbalık konularında 40 afiş asıldı.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak