HDP Ardahan İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ardahan İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

GÜNCEL 1.11.2022 15:58:00 0
HDP Ardahan İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ardahan İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Ardahan İl Başkanı Yaşar Kaya ve partililer ile EMEK Partisi Ardahan İl örgütü katıldı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Ardahan İl Başkanı Yaşar Kaya, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl bir yandan otoriter ve saldırgan yönetim modellerine, insanlık değerlerine karşı barbarca saldırılara, karanlığı hakim kılmaya çalışan sapkın ideolojilere, öte yandan destansı direnişlere, insanlığın kurtuluşunu müjdeleyen yeni yaşam modellerine sahne oluyor. Kesintisiz ve iç içe yaşanan bu gelişmelerin tamamına bu topraklar ev sahipliği yapıyor. Yeni yüzyılın karakteri Orta Doğu’da şekilleniyor, özgürlükle kölelik, demokrasi ile diktatörlük arasındaki mücadele devam ediyor” dedi.

Başkan Kaya açıklamasının devamında şunları söyledi; “21’inci Yüzyılda uluslararası ve bölgesel güçlerin desteğiyle halkların başına bela edilen IŞİD, tarihin görüp görebileceği en büyük vahşete ve insanlık suçlarına imza attı. Halkların yaşam umudu, özgürlük hayalleri yok edilmek istendi. Ancak IŞİD’e karşı 8 yıl önce Kobanî’de verilen destansı direniş ve kazanılan zafer halkların özgürlükten asla vazgeçmeyeceğini, köleliği asla kabul etmeyeceğini kanıtladı. Kürt halkı ve dostları başta olmak üzere ezilen halklar ve kimlikler özgürlük yüzyılına öncülük ediyor. IŞİD’e karşı 133 gün boyunca Kobanî’de ortaya konulan büyük direniş Kobanî’yi özgürleştirmenin, insanların kendi onurlarına, kimliklerine sahip çıkmasının yanı sıra insani değerler adına verilen bir kadın direnişi olarak da tarihe geçti. Bugün de Kürt halkı ve kadınlarının büyük emek ve mücadele ile yarattığı Jin, Jiyan, Azadî sadece Orta Doğu’da değil bütün dünyada özgürlük sloganı olarak yankılanıyor.  

Bu yüzden dünya halkları Kobanî direnişini sahiplendi ve Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısı ile 1 Kasım 2014’te Dünya Kobanî ile Dayanışma Günü ilan edildi. Kobanî ruhu, dünyanın dört bir yanında özgürlük ruhu oldu, heyecan ve umut yarattı ve karşılık buldu.

Ancak o günden bugüne gerek uluslararası alanda gerekse de bölgesel düzeyde egemen güçler bunu içine sindiremedi. Destek verdikleri IŞİD yenildiği için özgürlük talebine karşı saldırıları IŞİD’in hamileri devraldı. Aradan 8 yıl geçmesine rağmen bölgesel güçlerin besleyip palazlandırdığı IŞİD türevi çeteler bugün Efrîn’de cirit atıyor. Kobanî ve Kuzey Doğu Suriye halklarına yönelik tehditler sürüyor. İran’da özgürlük isteyen halklar ve kadınlara karşı IŞİD yöntemleriyle saldırılar gerçekleştiriliyor. Kobanî Kumpas Davasıyla sadece partimiz hedef alınmıyor, aynı zamanda özgürlük isteyen bütün kesimler tehdit ediliyor.

8’inci yıl dönümünde Dünya Kobanî Günü’nü kutluyoruz. IŞİD karanlığını yırtan, geleceği aydınlatan direniş meşalesini, dünya halklarının enternasyonalist dayanışma ruhunu selamlıyoruz. Bütün saldırılara inat bugün yankılanan Jin, Jiyan, Azadî sloganları Kobanî özgürlük ruhunun devam ettiğini gösteriyor. Bu ruhun mutlaka bu topraklara özgürlüğü getireceğinin bilinci ile özgürlükten yana tutumumuzu tavizsiz bir şekilde sürdüreceğiz”.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak