HAYDİ ARDAHAN AŞIYA

Ardahan´da Kovid-19 aşı uygulamasını yaygınlaştırmak ve sırası gelen vatandaşlara hızlı hizmet ulaştırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğünce aşı çadırı kuruldu.

SAĞLIK 18.06.2021 17:19:47 0
HAYDİ ARDAHAN AŞIYA

Ardahan´da Kovid-19 aşı uygulamasını yaygınlaştırmak ve sırası gelen vatandaşlara hızlı hizmet ulaştırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğünce aşı çadırı kuruldu.

İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ile birlikte aşı çadırını ziyaret ederek görevli sağlık personeliyle görüşen Vali Hüseyin Öner, aşılama çalışmalarının gidişatı hakkında bilgi aldı ve personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ardahan´da aşılamada önemli yol kat edildiğini belirten Vali Öner, günlük aşılanan kişi sayısının bin 500 civarına ulaştığını, bu sayının kurulan aşı çadırları ve mobil ekiplerin çalışmasıyla daha da artacağını belirterek şu verileri paylaştı:

 ?İlimiz de Covid-19 aşısı için belirlenmiş hedef nüfus 58.897 olup, Sağlık Bakanlığımızın belirlediği politikalar doğrultusunda bu rakam sürekli güncellenmektedir.  İlimizde en az 1 doz aşı olan kişi sayısı bugün itibariyle 28,530 olup, en az 1 doz aşı yapılan kişi oranımız %48,44´dür.  9,580 vatandaşımız da 1. doz aşısını yaptırmış olup, 2. doz aşısını beklemektedir. Bugüne kadar 18,225 vatandaşımızın her 2 doz aşısı da yapılmış olup, aşısı tamamlanmış kişi oranımız %30,94´dür. İlimizdeki tüm hastanelerimizde (Ardahan, Göle ve Posof Devlet Hastaneleri), tüm ilçelerimizdeki Toplum Sağlığı Merkezlerimizde ve 36 Aile Sağlığı Merkezimiz olmak üzere toplam 45 merkezimizde aşı uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca, Sanayi Siteleri ve çok sayıda işçi çalıştıran firmalarda ki çalışanların aşılanması amacıyla mobil aşı ekipleri kurulmuş olup, bu bölgelerde de aşı çalışmaları yapılacaktır.  Hastanelerimizde yapılan aşı uygulamaları saat 23.00´e kadar devam etmektedir. Önceki periyotlarda günde 500 civarında yaptığımız aşı sayısı, yeni düzenlemeler ile günlük olarak 1,500 bandına çıkmıştır.  Dün ilimizde 1,435 vatandaşımıza covid-19 aşısı uygulanmıştır. Bugün saat 13.00´e kadar 893 vatandaşımız aşılarını yaptırmışlardır.  Aşılama hızımızı ve kapasitemizi daha da artırarak Temmuz ayı ortalarına kadar tüm vatandaşlarımızı aşılayacağımızı öngörüyoruz. Vatandaşlarımızın aşı hizmetine randevulu olarak ulaşabilmeleri için sağlık tesislerimiz de günlük periyotlar için 2,400 randevu kapasitesi açılmıştır. Sağlık Bakanlığımız yaptığı düzenleme ile artık hak sahibi olan vatandaşlarımız randevusuz olarak da aşılarını yaptırabilmektedirler.  Ancak aşıların zayi olmaması için 6 kişilik gruplar halinde aşı yapılmaktadır.  Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları ve anlayış göstermeleri oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalar ile aşının gücünü vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımızın da aynı duyarlılık ile aşılarını yaptırmalarını bekliyor ve ?Haydi Ardahan Aşıya? diyor ve birlikte başaracağımıza inanıyoruz.?


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı