Havalar soğudu, yakacak telaşı başladı

Ardahan’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarda, yakacak telaşı başladı

24.09.2021 11:22:00 0
Havalar soğudu, yakacak telaşı başladı

Bedrettin Şuay

Ardahan’da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarda, yakacak telaşı başladı. Yakıt fiyatlarının oldukça yüksek olduğundan yakınan vatandaşlar, ‘Bu kış zor geçecek´ diyor. Kömür satıcıları ise ellerindeki odun ve kömürleri satamadığını belirtiyor.  Odun ve kömür fiyatlarının aile bütçesine önemli bir yük getirdiğini ifade eden vatandaşlar, yakacak sezonunun başladığını bildirdiler.

Odun ve kömür satıcıları ise satışlarda hareketlenmelerin başladığını söyleyerek, bu sene satışların daha az olduğunu belirttiler. Kalorifer merkezi ısınma sistemi olan binalarda doğalgaza geçilmesini kendilerini zora soktuğunu ifade eden satıcılar “Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte evlerinde odun ve kömür kullanan vatandaşlar odun ve kömür almaya başladılar.

Ardahan’da bir aile yılda yaklaşık 2 ton kömür 1,5 ton da odun yaktığını belirten odun ve kömür satıcıları, Gelir seviyesi düşük olan ilimizde her kış mevsiminde aynı sorunlar yaşanmaktadır. Birçok kişi fiyatları sorduktan sonra geri gidiyor ve fiyatların düşebileceğini düşünerek odun ve kömür almıyor. Vatandaş fiyatların düşmesini beklerken fiyatlar ise günden güne zamlanıyor. Bu yıl Ardahan’da doğalgazın kullanılmasıyla satışlar da düştü. Geçen senelere oranla satışlarda çok düşüş var. Önümüzdeki günlerde piyasanın canlanmasını umut ediyoruz” dedi.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler