Hastanede aşı yoğunluğu yaşanıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlanan aşılama programı, tedarik sürecinin de hızlanması ile birlikte alt yaş gruplarına doğru inmeye başladı

GÜNCEL 15.06.2021 08:49:14 0
Hastanede aşı yoğunluğu yaşanıyor

Bedrettin Şuay

Aşılama sırası 40 yaş ve üzeri grubundaki vatandaşlara gelmesiyle birlikte Ardahan Devlet hastanesinde aşı yoğunluğu yaşandı.
Aşılama oranı, sırası gelen 40 yaş ve üstü vatandaşların hastanelere akın etmesiyle yükseldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın 40 yaş ve üstü grubunun aşı sırasının geldiğini açıklamasının ardından Vatandaşlarda, Ardahan Devlet hastanesine giderek uzun sıralar oluşturdu.
Yoğunluk, sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti. Hastanede, hızlıca formalarını dolduran vatandaşlar randevularını aldı ve aşı odalarına girebilmek için sıralarını bekledi.
"İnşallah aşı bizi eski hayatımıza geri götürür"
40 yaş üstü vatandaşlar için sistem açılınca hemen randevusunu aldığını belirten Ardahan Medya Gazetesi Sorumlu Müdürü Barış Bilgin, yaptığı açıklamada "Bana daha geleceğini düşünmüyordum. Ama hızlı bir şekilde aşılar yapılmaya başlandı. İyiyim hiç de acımadı. Hemşire hanımın eli de çok hafifmiş. İyiyim çok mutluyum şuan. İnşallah aşı bir kurtuluş yoludur da kurtuluruz.
1 buçuk yıldır tüm hayatımız iptal oldu çünkü. Çocuklarımız okullarına gitsin, eski hayatımıza dönelim istiyoruz. İnşallah aşı bizi eski hayatımıza geri götürür" şeklinde konuştu.40 yaş üzeri vatandaşlar için randevu sistemi açılır açılmaz, eşiyle birlikte randevuları alarak aşı olmaya geldiklerini belirten Bilgin, "Açıkçası bu kadar erken beklemiyordum. Daha geç olur biz de sonlara doğru kalırız diye düşünüyordum. Ama beklediğimden daha hızlı gelişti" dedi.
Vatandaşlar, koronavirüs aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023´e SMS göndererek öğrenebilecek. Randevu sistemi tanımlanan ve aşı olacak vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabililirler.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak