HASTALAR, KAVŞAK VE TIR ENGELİNE TAKILDI!

Ardahan Devlet Hastanesine giden yol, hastaneye gitmek isteyen vatandaş için ızdıraba dönüştü.

GÜNCEL 20.02.2023 17:16:00 0
HASTALAR, KAVŞAK VE TIR ENGELİNE TAKILDI!

Ardahan-Göle karayolunda yol çalışması sonrası devlet hastanesine araçların girişini sağlayan kavşağın iptal edilerek 1 km uzaklığa yapılması halkın tepkisine neden oldu.

Ardahan Devlet Hastanesine giden yol, hastaneye gitmek isteyen vatandaş için ızdıraba dönüştü. Ardahan-Göle karayolunda duble yol çalışmaları sona ererken, kavşak tartışmaları sona ermedi.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana yapımı süren Ardahan-Göle karayolu duble yol çalışmalarının bir kısmı tamamlanarak, geçtiğimiz aylarda çift yönlü olarak trafiğe açıldı. Hastaneye geçişi sağlayan yolda bulunan kavşağın iptal edilerek 1 kilometre uzağa yapılması hastaneye gitmeye çalışan hastaları mağdur ediyor.

Yeni yoldan hastaneye giden ambulanslar, hasta ve yakınları bir başka engellerle de karşı karşıya kalıyor.

Hastaneye geçiş için verilen yeni yolun dar olması ve büyük marketlerin tedarik ettikleri firmalardan gelen eşyaları boşaltmak için park eden tırların yolu tıkatmasına neden oluyor. Yolu kapatan tırlar nedeniyle vatandaşlar ve ambulanslar yoldan geçemezken, eski yoldan geri dönmek zorunda kalıyor.

Ardahan halkı bu duruma tepki göstererek, biran önce kavşağın eski yerine alınması gerektiğini dile getiriyor. Mağdur olan Ardahan halkı; “Yetkililerin bu haklı taleplerimizi neden görmemezlikten geliyor” diye soruyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda da vatandaşlar kavşak eski yerine geri çekilsin diye eylem yapılmıştı. Yapılan eylemin bir sonuca varılmadığı, vatandaşa zor şartlar yaşattığı gözler önüne geldi. 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı