Halk Eğitim Müdürlüğünün kurslarına talep arttı

Ardahan’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği kurslara talep artıyor

GÜNCEL 25.01.2022 15:00:00 0
Halk Eğitim Müdürlüğünün kurslarına talep arttı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara Ardahan’da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Konu hakkında açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu, açılan 130 kursta 5 bin 21 kursiyer eğitim görüyor. Arıcılıktan el sanatlarına, müzikten bilgisayara, dikiş - nakıştan giyime, okuma yazmadan spora kadar açılan kurslarda binlerce kişi bir yandan meslek sahibi olurken bir yandan da kamuda işe giriyor. Aile bütçelerine katkı sağlıyor, dedi.

Yolcu, bu yıl ücretsiz açılan tüm kurslarda yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade ederek, talepler geldiği takdirde her türlü kursu açabileceklerini söyledi. “Vatandaşların işine yarayan kursları açtıklarını ifade eden Yolcu, KPSS ‘ye çalışanlara yönelik kurslardan tutun aşçılığa kadar toplamda 130 kursumuz var, hedefimiz bu sayıyı 300’e kadar çıkarmak. Kurslarımızın çoğu günlük hayatı kolaylaştıran ve tüketen değil üreten bir toplumu hedefliyor, dedi. Yolcu, kurslarımızın hepsi binamızda değil, üniversite, lise ve diğer kurumlar bünyesinde onlarca kurs açtık ve talep olunması halinde sayıyı yakaladığımızda açmaya devam ediyoruz dedi.

Ayrıca kamu ve özel kurumlarda alımların olduğunu belirten Yolcu, bunların şartlarında bu işle ilgili sertifika talep ediliyor. Bu nedenle insanların işe girmesinde kolaylık sağlıyoruz.  Bizden aldıkları sertifika ile kamu ve özel kurumlarda onlarca kişi işe girdi çoğu devlet teşviklerinde de yararlanarak kendi işini kurdu dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak