Halk Eğitim Müdürlüğünden köylere kurs hizmeti

Ardahan, yöresine ait tarım ve hayvancılığına uygun olan kurslar belirlendi

11.03.2021 14:30:52 0
Halk Eğitim Müdürlüğünden köylere kurs hizmeti

Bedrettin Şuay

Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 adet kurs, köylü vatandaşların hizmetine açılıyor, Halk Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada köylerde ikamet eden vatandaşlara, yöremizin tarım ve hayvancılığına uygun olan kursların belirlendiği açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından lansmanı yapılan ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, öncülüğünde Ardahan´da nüfusu 200 den büyük olan köy Muhtarlarına bu konu ile ilgili mektubun gönderildiği. Açıklandı.

Bakanlık,  Nüfusu, 200 den büyük olan köy Muhtarlarına konu ile ilgili mektup gönderdi

Ardahan´da vatandaşların bu kurslardan tercih ettiklerini Ardahan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce köylere gidilerek uzman öğreticiler ile bu kursları ücretsiz olarak vatandaşlara verecek ve kurs sonunda bu vatandaşlara belgeleri verilecektir. Vatandaşlar, hem mesleki tecrübe kazanacak hem üretim artacak, ekonomik olarak kazanç sağlayıp ülke ekonomisine de katkı sunacaklar., Konuyla alakalı, Ardahan´da ki muhtarların ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara, Halk eğitim Müdürlüğü tarafından destek sağlayacaktır.

Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü, Projeler kapsamında, Arıcılık kursu, Arı sütü üretimi ve Ana arı yetiştiriciliği kursu,  Besi sığırcılığı kursu, Kaz ve Ördek yetiştiriciliği kursu, Kurban kesim elamanı yetiştirme kursu, Sürü elamanı yöneticiliği kursu, Süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon kursu, Süt sığırı yetiştiriciliği kursu, Koyun yetiştiriciliği kursu, Çayır mera ve yem bitkileri yetiştiriciliği kursu, Ekim, dikim ve gübreleme makinalarına bakım ve onarım kursu, Mantar yetiştiriciliği kursu, Organik tarım kursu, Seracı kursu, Tahıl yetiştiriciliği kursu, Tohum hazırlama makineleri bakım ve onarım kursu, Traktör bakım ve onarım kursu, Hasat, harman makinaları bakım ve onarım kursu, Beyaz peynir üretimi, Kaşar peyniri üretimi, Tereyağı üretimi ve yöresel gıda ürünleri yapımı kursu vatandaşların hizmetine açılacak.

Hizmeti Köylerde, vatandaşımızın ayağına götürüyoruz.

Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü, yaptığı açıklamada köy Muhtarları heyecanla talepte bulunup ilgilendiler. Kurs talep formlarını köylerimizdeki vatandaşlarımıza ulaştırdık. Köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımız, hem üretecekler, hem kazanacaklar. Açıklamasını yaptı. 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!