HALISAHALARDA AÇILMAK İSTİYOR

2 Mart itibariyle kademeli normalleşme kapsamında illerdeki esnafların faaliyetlerine izin verildi.

2.03.2021 13:36:29 0
HALISAHALARDA AÇILMAK İSTİYOR

2 Mart itibariyle kademeli normalleşme kapsamında illerdeki esnafların faaliyetlerine izin verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın önceki gün yaptığı açıklama ile yerinde normalleşme kapsamında iller virüs oranlarına göre İl Hıfzıssıhha kararıyla normalleşebileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda ilimizdeki korona virüs oranı turuncu renkte olup riskli gurupta olması nedeniyle bazı işletmelerin açılması bir süre /resimler/2021-3/2/1344472263927.jpgdaha ertelendi. Uzun süredir kapalı olan ildeki kapalı halı saha işletmeleri de yetkililerden tedbirlere uyulmak kaydıyla iş yerlerini açma talebinde bulundular.

Pandemi önlemleri kapsamında uzun süredir kapalı olan halı sahalar ve Amatör kulüpler ekonomik açıdan zor günler geçiriyor.

Pandemi nedeniyle son 1 yılda sadece 2 ay çalışabilen halı sahalar teslim bayrağını çekmek üzere.  

Halı saha işletmecisi ve Ardahan Arı Spor Kulüp Başkanı Dicle Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; ´´ Şu an tüm kapalı spor salonlarının açık olduğunu bununla birlikte elle oynanan voleybol, basketbol, hentbol gibi sporların yanında, güreş ve tekvando gibi yakın dövüş sporları da serbest ancak futbol yasak. Hatta FUTSAL adı verilen salon futbolu da bu süreçte oynanabiliyor olmasına rağmen, 1500 metrekarelik alana sahip olan halı sahaların artık acilen açılması gerek. 

/resimler/2021-3/2/1345215233291.jpgEkonomik açıdan zor günler geçirdiklerini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ´´Pandemi sürecinde benimle birlikte zor günler yaşayan esnaf büyük bir sıkıntı içinde. Hükümetimiz bu zorlu süreçte işyerleri kapalı olan esnafın yanında oldu ama yeterli değil. Esnafa üç ay boyunca 1000 TL destek olumlu karşılandı ancak, bundan sonra kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz. Bu nedenle iş yerlerimizin bir an önce tam zamanlı  açılmasını istiyoruz.  

Sahaların açılması ile ilgili alınacak önlemlere de değinen Yılmaz, son olarak şunları belirtti:

HES KODU UYGULAMASI VE KAPASİTE DÜŞÜRME İLE AÇILMAK İSTİYORUZ

Halı sahaların açılması halinde hemen HES kodu ile çalışacaklarını kaydeden Yılmaz, şu bilgileri verdi: ?Zaten ateş ölçerle içeri alacağız. Soyunma odası ve duş kullanmak yasak. Sadece el yıkama lavaboları serbest olacak. Kiralık ekipman uygulamasını da kaldırdık. Topları müşterilerin gözleri önünde dezenfekte edeceğiz. Dolaplar alkol bazlı ürünlerle dezenfekte edilecek. El teması olan her yer anlık olarak temizlenecek" açıklamasında bulundu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler