?Sıfır Atık Projesi? bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde hayata geçirilen ?Sıfır Atık Projesi? kapsamında ilimizde Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner´in katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

VALİLİK 26.03.2021 12:44:07 0
?Sıfır Atık Projesi? bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde hayata geçirilen ?Sıfır Atık Projesi? kapsamında ilimizde Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner´in katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner ile Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ulaş Karaca, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ertaç Baki ve ilgili kurum ve kuruluşlarında görevli yetkililerin katıldığı toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Sıfır Atık Projesi´nin kapsamı, Ardahan´da proje kapsamında yapılan faaliyet ve çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Sunumun ardından toplantıda bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner,  Sıfır Atık Projesinin, atıkların oluşumunun önlenmesi, azaltılması, kaynağında biriktirilmesi, depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve sürdürülebilir kalkınmayı da beraberinde getiren ve hepsinden önemlisi atık yönetimi ile çevre ve insan sağlığının korunmasını hedefleyen bir yönetim felsefesi olduğunu söyledi.

Sıfır Atık Projesinin ülkemizde ilk defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 2017 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesiyle uygulanmaya başlandığını belirten Vali Öner daha sonra şöyle konuştu;

?Sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına ve işlemesine ilişkin esasları düzenleyen ´Sıfır Atık Yönetmeliği´  12.07.2019 tarihinde yayımlanmış ve bu yönetmelik aynı zamanda Türkiye´nin Sıfır Atık sürecine geçiş takvimini de belirlemiştir. Bu takvim çerçevesinde; Mahalli İdareler ve kamu kurum ve kuruluşları için ayrı, Alış-veriş merkezleri, iş merkezleri ve ticaret merkezleri ile organize sanayi bölgeleri için ayrı ve havalimanları, terminaller, limanlar, sağlık kuruluşları ile eğitim kuruluşları vb. için ayrı ayrı olmak üzere her bir kurum, kuruluş ve özel sektör için Sıfır Atık Sisteminin oluşturulmasına yönelik takvim belirlenmiştir. Bu doğrultuda, ülkemizde 2023 yılına kadar ?Sıfır Atık Projesi?nin hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. İlimizde de bu projenin hayata geçirilmesine yönelik bir takım çalışmalar yapılmıştır. Biz bu toplantı ile hem yapılan çalışmaları bir gözden geçirme ve ne kadar yol aldığımızı değerlendirme, hem de yapılabilecek çalışmaları da planlama adına bir araya geldik. Toplantımızda bu projenin önemli paydaşlarından olan kurumlarımızın temsilcileri ve çalışanları var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kurul ve komisyonlarımız ve kurum temsilcilerimizin gayretleri ile Ardahan´da Sıfır Atık Projesinin hayata geçirilmesine ve tamamlanmasına yönelik gayretlerinizi arttırmanızı istiyorum. Cumhurbaşkanımızın eşleri himayesinde yürütülen ?Sıfır Atık Projesi? illerde de doğal olarak Vali eşleri himayesinde, takip ve destekleriyle yürütülmekte. Hanımefendi de bu proje kapsamında bazı çalışmaları tasavvur etti. Bu proje, zaten kadınlar el atarsa, inanırsa, destek verirse tam anlamı ile hayat bulacak bir proje. İlgili kurumlarımızın çalışanlarının Hanımefendinin çalışmalarına da destek sağlamalarını istiyorum. Kadınlarımız, birçok çalışma ve projede olduğu gibi ?Sıfır Atık Projesi?nin uygulamasında da inşallah ülkemizi daha ileriye taşıyacak. Ben bu hususta şimdiye kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ediyor, daha fazla gayret diyerek hepinize başarılar diliyorum.?

Zehra Mine Öner de Sıfır Atık Projesi hakkında söyleşide bulundu. Projenin önemine dikkat çeken Zehra Mine Öner, projeyle bizzat kendisinin yakından ilgilendiğini belirterek, üzerine sorumluluk düşen kurumların desteğiyle Ardahan´da Sıfır Atık Projesi´nin amacına ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

Toplantı sonunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulaş Karaca, Sıfır Atık Projesine destek veren Valilik birimleri adına Vali Hüseyin Öner´e ?Sıfır Atık Belgesi? takdim etti.


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?