İl Sağlık Müdürlüğü´nden covid-19 aşı bildirimi

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü, aşılama çalışmalarının başlamasının ardından vatandaşları bilgilendirme amacı ile yazılı açıklama yaptı.

SAĞLIK 3.02.2021 12:36:03 0
İl Sağlık Müdürlüğü´nden covid-19 aşı bildirimi

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü, aşılama çalışmalarının başlamasının ardından vatandaşları bilgilendirme amacı ile yazılı açıklama yaptı.

Aşı konusundaki ayrıntılarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü´nün duyurusu şöyle:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından 11 Mart 2020´de küresel salgın (pandemi) ilan edilen COVID-19 pandemisini kontrol altına alabilmek için 14 Ocak 2021´de ülkemizde aşılama çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda inaktif COVID-19 aşısı 18 yaş ve üzeri bireylere öncelikli gruplardan başlamak üzere dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak uygulanacaktır. Son 6 ay içerisinde COVID-19 hastalığı geçiren bireylerin aşıları ertelenecektir.

COVID-19 AŞISI İÇİN ÖNCELİKLİ GRUPTA MIYIM?

COVID-19 aşısı yaptırmadan önce öncelikli grupta olup olmadığınızı sorgulamanız gerekmektedir. Bunun için aşağıda yer alan 2 yöntemden herhangi birini tercih edebilirsiniz:

1.      Öncelikle e-Nabız hesabınıza giriş yapınız. Ana sayfada bulunan ?COVID-19 Aşı Durumu? menüsüne tıklayınız. Burada aşı öncelik durumunuzu görebilirsiniz.

2.      Kısa Mesaj (SMS) yöntemi ile de aşı öncelik durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Bunun için aralarında boşluk bırakarak AŞI, TC kimlik numarası ve TC kimlik seri numaranızın son 4 hanesini yazıp (ör: AŞI 1234567890 3934) 2023´e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda aşı yaptırmaya onay verdiğiniz anlamına gelmektedir. Size gelen mesajdaki linkte yer alan onay kodunuzu aşı yaptırmaya giderken aşıyı uygulayacak olan sağlık personeline okumanız gerekmektedir.

COVID-19 AŞISI YAPTIRMAK İÇİN NASIL RANDEVU ALABİLİRİM?

Öncelikli grupta yer almanız durumunda randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirileceksiniz. MHRS ile aile hekiminizden veya size en yakın Aile Hekimliği biriminden veya bütün hastanelerden (kamu, üniversite, özel) randevunuzu alabilirsiniz. MHRS uygulamasını kullanamayan vatandaşlarımız Alo 182 Çağrı Merkezini arayarak da randevu alabilirler.

COVID-19 AŞISI YAPTIRMAYA GİDERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Randevu aldıktan sonra randevu bilgileriniz SMS ile telefonunuza gelecektir. Randevu tarihinde, randevu aldığınız sağlık kuruluşuna gidebilirsiniz. Kalabalık bir ortam oluşturmamak için randevu saatinizden en fazla 15 dakika önce sağlık tesisinde olunuz, daha erken gitmeyiniz. Maskenizin ağız ve burnunuzu tam olarak kapattığından emin olunuz. Aşı uygulaması esnasında da maskenizi çıkarmayınız. Sağlık personeline aşı için geldiğinizi bildiriniz. Aşı uygulama odasına mümkünse tek başına giriniz.

Sağlık personeli kaydınızı oluşturacak. Daha sonra aşı hakkında sizi bilgilendirdikten sonra aşınızı yapacak. Aşı uygulaması sonrasında sağlık personeli tarafından size belirtilecek süre boyunca sağlık tesisini terk etmeyiniz.

Aşı uygulaması sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonunuza gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabınızdan erişebilirsiniz?.


1

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

2

Damal mesire alanında temizlik çalışması

3

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

4

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

5

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti