NORMALLEŞME ´SOSYALLEŞME´YE DÖNÜŞTÜ, VAKA SAYISI ARTTI

Türkiye´de, koronavirüs salgınının ardından 1 Mart´ta başlayan normalleşme süreci, Ardahan´da sosyalleşme olarak algılanınca vaka sayısında adeta patlama yaşandı.

SAĞLIK 21.03.2021 10:54:18 0
NORMALLEŞME ´SOSYALLEŞME´YE DÖNÜŞTÜ, VAKA SAYISI ARTTI

ŞENOL KİRMAN

Türkiye´de, koronavirüs salgınının ardından 1 Mart´ta başlayan normalleşme süreci, Ardahan´da sosyalleşme olarak algılanınca vaka sayısında adeta patlama yaşandı. 20-26 Şubat haftasında her 100 bin kişide vaka sayısı 58,37 olan kentte, 1 Mart´ta başlayan normalleşme sürecinin ardından 86,31´e yükseldi.

Ardahan´da da korona virüs (Covid-19) vakaları artışa geçti. Sağlık Bakanı Koca, 13 -19 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Geçtiğimiz hafta kentte yüz binde 73,83 olarak açıklanan vaka sayıları bu hafta yükselişe geçerek yüz binde 86,31 olarak açıklandı.

Koronavirüs risk durumu haritasında, son günlerdeki vaka artışlarıyla birlikte yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan Ardahan´ın ´Çok yüksek riskli´ (Kırmızı renkli) kategoriye geçmesinden endişe ediliyor. 

Vatandaşlar vaka sayılarının artmasına sebep olarak ise önlemlere yeteri kadar uyulmamasını gösteriyor. Birçok vatandaş özellikle bazı kişilerin maske, sosyal mesafe gibi kurallara uymadıklarını öne sürerek toplumun daha duyarlı olmasını istedi.

Öte yandan, vaka sayılarının artması üzerine kentte denetimler de artmaya başladı.

Vali Hüseyin Öner, Koronavirüs ile mücadelede Tematik Denetimler kapsamında kent merkezinde, bakkal, market, restoran, çay ocağı, kafeterya, şarküteri, ticari taksiler ve manavlarda Koronavirüs denetimi gerçekleştirdi.

Beraberindeki denetim ekibiyle birlikte esnafı denetleyen Vali Öner, Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak kurallara uymaya davet etti.

Kurallara uymada vicdani sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Öner, açık işyerlerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi, çalışanların işsiz kalmaması için bu kentte yaşayan herkese sorumluluk düştüğünü dile getirdi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI