MÜDÜR BULUT: ?YÜZ YÜZE EĞİTİME ARDAHAN OLARAK HAZIRIZ?

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, 6 Eylül´de başlanacağı açıklanan yüz yüze eğitimle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 2.09.2021 22:00:23 0
MÜDÜR BULUT: ?YÜZ YÜZE EĞİTİME ARDAHAN OLARAK HAZIRIZ?

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, 6 Eylül´de başlanacağı açıklanan yüz yüze eğitimle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan´da yüz yüze eğitime hazır olduklarını söyledi.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, gazetemiz sorumlu Müdürü Barış Bilgin ve Muhabir Şenol Kirman´ı makamında ağırladı.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut yaptığı açıklamada, ?6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Eğer biz bu sürece Ardahan´da yönetemezsek Türkiye hiçbir yerde yönetemez. Velilerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla okullarına gönderebilirler? dedi.

Ardahan olarak yüz yüze eğitime hazır olduklarını vurgulayan Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ?Okullarımız Bakanımızın talimatı, hassasiyeti ve kesin tavrı ile 6 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Ardahan´da 17 bin öğrencimiz eğitim-öğretime başlayacak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz heyecanlı. Okula kavuşmanın verdiği bir mutluluk var. 1-3 Eylül arasında da 1´inci sınıf ve okul öncesi öğrencilerine yönelik uyum seminerleri devam ediyor. Bizim umudumuz, temennimiz, beklentimiz bu sene artık yüz yüze eğitim. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı. Her şeyin telafisi var ama eğitimin telafisi yoktur. Öğrencilerin biran önce öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşması lazım. Çünkü çocuklarımızın sosyal, duygusal yönlerini telafi etmek için çalışma yapmak durumundayız. Biz yüz yüze eğitimin olmasından son derece mutluyuz ve bunu gerçekleştirmek için de elimizden geleni yapacağız. Buna Ardahan ili olarak hazırız? diye konuştu.   

ÖĞRETMENLERİMİZİN YÜZDE 90´NI AŞI OLMUŞ DURUMDA

Aşı olmayan öğretmenlerden PCR testi isteneceğini aktaran Bulut şöyle devam etti; ?Öğretmenlerimizin yüzde 90´nı aşı olmuş durumdadır. Aşı olmayan öğretmenlerimize özel bir sebep olmadığı takdirde aşı olmaları konusunda gerekli hassasiyeti çalışmayı yapıyoruz. Bakanlığımız aşı olmak istemeyen öğretmenlerimizden PCR testi istedi. Öğretmenlerimiz ve personellerimiz eğer aşı olmazlarsa haftada iki gün negatif olduğuna dair PCR testi yaptıracaklar. Bu uygulama aşı olma noktasında çok iyi caydırıcı bir uygulamadır. Ayrıca, aşı ve benzeri sıkıntılardan dolayı bakanlığımızın talimatı ile çocuklarımızı bahçe kapısında bizzat kendimiz alarak sınıflara çıkartacağız. En güvenilir ortamlar okul ortamlarıdır. Yani salgın artıyor okulları kapatalım değil de aksine salgın artsa bile en güvenilir ortamlar okul ortamlarıdır. Doğu Anadolu Bölgesinde mavi il olan tek il Ardahan´dır.?.

ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK

Bulut, ?Şuanda Ardahan genelinde öğretmen açığımız yok. Öğretmen atamaları yapıldı, Cuma günü ilan edilecek ve Pazartesi günü başlayacaklar. Öğrenci ve öğretmen kapasitesi noktasında Türkiye´nin en iyi iliyiz. Eğitimde iyi olan iller dahil olmak üzere başka illerde bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 35-40 iken Ardahan´da bu oran 12-13´lere kadar düşüyor. İkili öğretim yapan okulumuz yok. Bütün okullarımız geçen yıla oranla fiziki imkanlar olarak çok daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde bu sürece başlıyoruz?.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE MASKE

Öğrencilere ihtiyaç halinde maske verileceğini belirten Bulut, ?Öğrenci sayımızın azlığı, mekanlarımızın geniş ve ferah olması ve bunun yanında Ardahan ilk defa üreten bir il olduğu için maskemiz, dezenfektanımız oldukça yeterli. Bakanlığımız her konuda olduğu gibi bu konuda da bizi destekliyor. Ödenek ve kaynaklarımızı göndermiş durumda. Birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencilerinin uyum seminerinde öğretmenlerimize el dezenfektan kiti ve maske hediye ettik. Eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte bütün öğretmenlerimize de hediye ederek böyle bir jest yapacağız. Bunun dışında okullarımızda çocuklara yönelik her ebatta çocuk maskelerimiz mevcut ihtiyaç halinde verilecek. Biz kendi maske ve dezenfektanımızı ürettiğimizden dolayı çocuklarımıza temin ederek okullarımızda bulundurabiliyoruz?.

TAŞIMALI ÖĞRENCİLERİN YEMEKLERİNİ ÖĞRETMEN EVİ YAPACAK

Bulut, ?Taşımalı eğitim gören öğrencilerimizin yemeklerini artık Öğretmen Evi yapacak. Yaklaşık taşımalı 1350 öğrencimiz var. Artık bu öğrencilerimizin yemeklerini daha kaliteli bir şekilde devlet kurumu olan Öğretmen Evi yapacak. Yemeklerin tüm malzemelerini ihale usulü ile Ardahan´da ki esnaflarımızdan alacağız? şeklinde konuştu.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI