Milli Eğitim Müdürü Bulut´tan öğrencilere taktiksel uyarı!

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı öncesi öğrencilere uyarılarda bulundu.

EĞİTİM 4.06.2021 11:57:27 0
Milli Eğitim Müdürü Bulut´tan öğrencilere taktiksel uyarı!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, hafta sonu yapılacak olan  LGS sınavı öncesi öğrencilere uyarılarda bulundu.

Ardahan Medya Gazetesi sorumlu müdürü Barış Bilgin ve muhabir Şenol Kirman Ardahan İl Milli Eğitim Erhan Bulut´u ziyaret etti.

LGS sınavına girecek öğrencilere sınav öncesi taktiksel uyarılarda bulunan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, ?Biz aslında başarısız değiliz, bizi dibe götüren asıl problem taktiksel. Öğrencilerimizin soruların tamamını yapma çabasından kaynaklanıyor. Öğrencilerimize tavsiyem bilmedikleri, kararsız kaldıkları veya emin olamadığı soruları boş bıraksınlar? dedi.

Koronavirüse yakalanan öğrencilerinde LGS sınavına girebileceğini aktaran Bulut şöyle konuştu; ?Ardahan´da 53 tane okulda 107 salonumuzda bin 165 öğrenci ile LGS sınavına gireceğiz. Şuan bize intikal eden kovidli veya temaslı öğrenci yok. Eğer kovidli veya temaslı öğrencimiz olursa ambulansla getirilerek hiç kimseye temas etmeden ilgili okulda ayrı bir salona alacağız. Ona özel gelen sınav kağıdı ve optiği ile sınav yapacağız. Temaslıları ve kovidlileri belli oranda bir araya getireceğiz. Her oturumlarda maske verilecek, dışarı çıkarılarak hava alınması sağlanacak. LGS sınavı ile ilgili tüm planlamalarımızı yaptık. Süreci en üst seviyelerde yürütmeye çalıştık. Göreve geldiğimiz günden beri sürekli sınav yaptık. Sınav konusunda başından beri baskı yaparak, zomdan toplantılar yaparak kişisel gelişim uzmanlarını ikna ederek öğretmenlerimize motivasyon toplantıları yaptık. Cuma veya Pazartesi günü lise öğrencilerine yönelik motivasyon toplantıları yapacağız. Ders ders taktiksel anlamda toplantılar yaptık. Öğretmenlerimize öğrencilerin bilmedikleri, kararsız  kaldıkları soruları yapmamalarını konusunda talimat verdim. Çünkü 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Boşluk bırakmayı öğrensinler. 3 doğru yapıp 10 yanlış yaptığın zaman o 3 doğruda gidiyor. Ama 3 doğru yapıp bilmediğin soruları yapmadığın zaman artı 3 kazanç oluyor. Biz aslında başarısız değiliz bizi dibe götüren asıl problem bu. Okul okul, sınıf sınıf, öğrenci öğrenci çalıştık. Öğrencilerimize tavsiyem bilmedikleri, kararsız kaldıkları veya emin olamadığı soruları boş bıraksınlar. Dersleri takip etmeyen, sınavlara girmeyen, canlı derslere girmeyen, okula gelmeyen çocukların sınava girme zorunluluğu yok. Ardahan´da okulsuz kalmak diye bir derdimiz de yoktur? diye konuştu.        

Ölçme ve değerlendirme birimleri açtıklarını söyleyen Bulut, ?8 ve 12. sınıflara ayda iki defa deneme sınavı yaptık. EBA destek noktalarına ulaşamayan interneti olmayan öğrencilerimize kaynak kitapları dağıttık. Dün itibariyle son yüz yüze sınavımızı yaptık. Kitap okuma kampanyası başlattık. Her gün kitap okuyarak örnek olmaya çalıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye´de ilk defa tablet kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında sim kartıyla beraber interneti olacak diye öğretmenler ile 125 bin lira para topladık. 10 bin lirada Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci´nin katkılarıyla toplandı. 135 bin lirayı gönderdik tabletin tanesini bin TL´den yaptılar, bakanlık bize böyle güzel bir iş yaptığımız için 135 yerine 160 tane tablet gönderdi. Sosyal medyada gören vatandaşlarımız, gurbetçilerimiz, derneklerimiz bize tablet gönderdi. Bu tabletleri çocuklarımıza ulaştırdık. Ardahan tablet konusunda iyi bir sınav verdi gerçekten? şeklinde konuştu.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR