GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BU FABRİKADA YETİŞİYOR

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Fabrikası, covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

SPOR 18.02.2021 14:21:47 0
GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BU FABRİKADA YETİŞİYOR

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Fabrikası, covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize yaptırılan sporcu fabrikası sporcu yetişmesine büyük katkı sağlıyor.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, ?Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Sporcu Fabrikamız pandemi süreci içerinde gerekli Temizlik, Hijyen ve Mesafe kuralına uyularak çalışma alanlarında Spor Bakanlığımızın ve Bilim kurulunun belirlemiş olduğu alanlarda gerekli tedbirler üst seviyede alınarak faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmektedir? dedi.

Sporcu Fabrikasının sabah saatlerinden saat 22:00´a kadar sporculara ve gençliğe hizmet verdiğini aktaran Akar şöyle devam etti; ?İçerisinde bulunan spor salonlarımız spor branşına uygun malzeme ve materyallerle doldurularak örnek bir spor tesisidir. Ülkemizde sayısal olarak az olan bu spor tesisimiz ilimiz adına önemli bir yatırım ve spor tesisidir. İlimiz ve ülkemiz sporuna hizmet eden bu güzide spor tesisimizin içerisinde bulan spor salonları sırasıyla Cimnastik, Basketbol, Voleybol, Güreş, Tekvando, Genel Antrenman salonu, Masatenisi, satranç ve Fitnes salonundan oluşmaktadır. Yapısı itibariyle içinde bulundurduğu soyunma odaları, teknik toplantı odaları, bay- bayan mescitleri ve abdest alma alanları bulunmaktadır. Ayrıca idari kadronun odaları ile beraber Sporcularımızın sakatlıkları ile ilgili bir Fizyoterapist, sporcularımızın antrenman ve yarışmalara zihinsel ve metal hazırlanmaları için bir spor psikoloğu ve sporcularımızın sağlıklı beslenmeleri noktasında gerekli destek ve programların hazırlanmasında  bir diyetisyen görev yapmaktadır. Sporcu Fabrikamızda lisanslı sporcularımızla Cimnastik, Basketbol, Voleybol, Masa tenisi, Güreş, Tekvando, Atletizm, Kayak Spor branşları antrenmanları yapılmakta beraber Cimnastik, Basketbol, Voleybol, Güreş, Masa tenisi, Tekvando gibi spor branşlarında da okul, İl birinciliği ve grup müsabakası yarışmaları yapılmaktadır. Fitnes salonumuz sporcularımıza ve gençlerimize hizmet vermektedir? diye konuştu.

Akar, ?Yöre gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerini yanı sıra gençlerimizin hayata atılmalarında Polislik sınavları, Askeri sınavlar ve Besyo sınavlarına hazırlık kursları da  yine bu spor tesisimiz sayesinde gençliğimizin hizmetine sunulmuştur. Kısacası Ardahan ilinin yüz akı olan ve işlevselliğini dolu dolu yapan bu spor tesisimiz  ilimiz ve bölgemiz adına önemli bir spor tesisi olarak hizmet vermektedir? şeklinde konuştu.


1

Başkan Faruk Demir, şehrin temizliğine el attı

2

Askeroğlu, hastanede çocukların bayramını kutladı

3

Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir

4

CHP’den alternatif 23 Nisan kutlaması

5

Ardahan'da 23 Nisan coşkusu