GELECEĞİN FUTBOLCULARI ARDAHAN´DA YETİŞİYOR

Arı Spor Kulübü tarafından açılan ?Yaz Futbol Okulu? sayesinde geleceğin futbolcuları yetişiyor.

SPOR 27.06.2021 11:33:56 0
GELECEĞİN FUTBOLCULARI ARDAHAN´DA YETİŞİYOR

ŞENOL KİRMAN

Arı Spor Kulübü tarafından açılan ?Yaz Futbol Okulu? sayesinde geleceğin futbolcuları yetişiyor.

Profesyonel ve amatör kulüplere futbolcu yetiştiren Arı Spor Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ?Yaz Futbol Okulu´ başladı. Futbol okuluna 11-15 yaş grubundaki çocuklar katılıyor. Arı Spor Kulübü Antrenörü Dicle Yılmaz tarafından 80. Yıl Şehir Stadyumu ve Arı Spor Halı Saha tesislerinde temel futbol eğitimleri veriliyor.

Arı Spor Kulübü başkanı ve antrenörü Dicle Yılmaz, ?Özellikle pandemi sonrasında Ardahan´da çocuklarımızı ve gençlerimizi yeniden spora adapte edebilmek adına Arı Spor Kulübü olarak Yaz Futbol Okulu açtık. Kurslarımız önceki yıllarda da devam ediyordu ancak, bu yıl pandemi nedeniyle daha yoğun çalışıyoruz? dedi.

?AİLELER VE ÖĞRETMENLER BİZLERE YARDIMCI OLSUN?

Çocukları ve gençleri yaz futbol okuluna göndermeleri konusunda ailelere çağrıda bulunan Dicle Yılmaz şöyle devam etti; ?Ardahanlı çocuklarımız bedensel beceri yönünden birçok alanda çok yetenekliler. İyi bir eğitimle profesyonel olarak birçok sporu yapacak durumdadırlar. Biz ilimizde futbol alanında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerini iyi bir şekilde almaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz maalesef aileler ve öğretmenler. Genelde öğretmenler çocukları spora gitmemeleri için engel koyuyorlar. Çocukların okula gidip ders yapmaları konusunda ailelere baskı kuruyorlar. Ailelerde haklı olarak öğretmenlerini dinleyerek çocuklarını bu tür yaz spor okullarına göndermekten imtina ediyorlar. Bu engeller olmasına rağmen biz Arı Spor Kulübü olarak yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Gerek sosyal medya gerekse basın aracılığı ile ailelere, gençlere, çocuklara çağrıda bulunuyoruz. Umarım bu çağrımız yerini bulur ve aileler çocuklarını yaz futbol okuluna göndermiş olurlar. Bu kursumuz yaklaşık 1 ay sürecek.  23 Haziran tarihinde başladı Temmuzun sonuna kadar devam edecek. Futbol okulumuz 11-15 yaş grubunda ki sporculardan oluşuyor. 1 aylık süreç içerisinde çocuklarımız hem topla haşır neşir olacak hem de farklı aktiviteler yapacağız. Mesela Çıldır Gölü´ne götüreceğiz, piknik yapacağız, doğaya gideceğiz oradaki güzellikleri görmelerini sağlayacağız.  Umarım başarılı oluruz. Eğitimin sonrasında ise kulüp olarak farklı bir aktivite içerisine gireceğiz. Eylül itibari ile resmi müsabakalar başlayacak. Bu müsabakalara futbolcu yetiştirmek için seçmelerimiz olacak. Gerçekten biz Arı Spor Kulübü olarak Ardahan´da çocukları ve gençleri yetiştirmek adına elimizi taşın altına koyarak çok yoğun mücadele içerisine girdik. Umarım aileler ve öğretmenlerde bizlere yardımcı olur? şeklinde konuştu.

"PROFESYONEL LİGLERE OYUNCU GÖNDEREN BİR KULÜP"

Arı Spor Kulübü´nün profesyonel ve amatör liglerde forma giymiş oyuncular yetiştiren bir kulüp olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, ?Arı Spor Kulübü olarak birçok sporcumuzu alttan yetiştirerek profesyonel ve amatör kulüplere gönderen bir kulübüz. Erzurumspor´a, Sivasspor´a, BAL Liginde mücadele eden Yakutiyespor´a göndermiş olduğumuz futbolcular var. Kulüp olarak biz bu sporcularımızı eğitimin dışında da belli bir yerlere belli bir seviyeye gelmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz? diye konuştu.     


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR