Esnafa verilen destek olumlu ancak yetersiz!

ESOB Başkanı Mustafa Morkoç, pandemi sürecinde esnafa verilen desteklerin yetersiz olduğunu söyledi.

EKONOMİ 25.01.2021 15:36:08 0
Esnafa verilen destek olumlu ancak yetersiz!

ŞENOL KİRMAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsü (Kovid-19) salgını sürecinde zor günler geçiren esnafa kredi erteleme müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?´Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir? dedi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Mustafa Morkoç, "Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı kredi taksitlerinin ertelenmesi müjdesi esnaf açısından olumlu ancak, yetersizdir" dedi.

BU MÜJDE ESNAFIMIZA YETMEZ

Kredi erteleme kararının kısa vadede esnafı rahatlatacağını dile getiren Mustafa Morkoç, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı müjde çok güzel. Bunu olumlu karşılıyoruz. Ancak bu müjde esnafımıza yetmez. Esnaf ve Sanatkarları temsilcisi olarak hükümetimizden beklentilerimiz vardır ve devam etmektedir. Kredi kullanamayan esnaf ve sanatkarlarımıza en az 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir. Pandemi döneminde en çok zarar gören kesimi oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanların sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su, doğalgaz fatura bedelleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmelidir. Kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet, kafe, kır bahçesi, elektronik oyun salonları, bilardo salonları ve halı saha işletmecileri ile hizmetleri yalnızca paket servisi ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi işletmelere müşteriler için HES kodu zorunluluğu getirilerek faaliyetlerinin başlamasına olanak sağlanmalıdır. Ticari araçlar için indirimli akaryakıt imkanı sağlanmalıdır. Sigorta prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlayan uygulama 1 yıl süreyle uzatılarak devam ettirilmelidir? diye konuştu.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı