CHP´li Özgür Özel: ´´İstanbul sözleşmesini çıkartanlar, bir gece yarısı tek imza ile iptal ediyor´´

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi´nin feshedilmesiyle ilgili, "Kadına yönelik şiddete karşı güvencesizlik, kadın cinayetleri konusunda da birilerinin önünü açan, bir zihniyet değişimi yaşıyorlar" dedi.

SİYASET 25.03.2021 11:56:34 0
CHP´li Özgür Özel: ´´İstanbul sözleşmesini çıkartanlar, bir gece yarısı tek imza ile iptal ediyor´´

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi´nin feshedilmesiyle ilgili, "Kadına yönelik şiddete karşı güvencesizlik, kadın cinayetleri konusunda da birilerinin önünü açan, bir zihniyet değişimi yaşıyorlar" dedi. 

Ardahan´a gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ardahan´da esnaf ziyareti yaparak sorunları dinledi. Daha sonra partiye geçen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Ardahan İl Başkanlığında gazetecilere, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi´nin kadınları yaşatan bir sözleşme olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, bu sözleşmeye sadece birtakım radikal grupların tepki gösterdiğini ifade etti.

CHP´li Özgür Özel açıklamasında şunları söyledi:

  ´´Kadına karşı şiddetin önlenmesi için açık çek vererek her türlü desteği veriyoruz. Geçmişte İstanbul sözleşmesini hep beraber çıkarmışken bir gece yarısı tek imza ile iptal ediyorlar. Meclisin aldığı bir kararı meclis cayar. Ama gözünde meclisin zerre kadar değeri yok, bir imza ile iptal ediyor. Ve kadının şiddete uğramasını, kadın cinayetlerinin azaltılmasını, kadının toplumda doğru ve hak ettiği yeri almasını temin edecek bir anlaşmadan çekiliyor. Kadına bundan sonra şiddete karşı güvencesizlik, kadın cinayetleri konusunda da birilerinin önünü açan, bir zihniyet değişimi yaşıyorlar. Yani Türkiye´yi ve demokrasiyi geriye götürdüğü gibi artık kendi iktidarlarının başladığı noktadan da geride bambaşka bir anlayış ile Türkiye´yi yönetmeye azmetmiş bir iktidar partisi ile karşı karşıyayız.´´

  Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Özel, ´´Suriye´deki savaşı, Suriye´deki akan kanı durdurmak ve Türkiye´deki Suriyeli misafirleri memleketlerine dönmesini sağlamak zorundayız. Dünya´nın liderleriyle didişerek iç politikada güçlenmek yerine dünyada Türkiye´nin menfaatlerini en iyi şekilde koruyarak Türkiye´yi ve Türk insanını güçlendirmek, zenginleştirmek zorundayız.´´ Şeklinde konuştu.

CHP´li Özel CHP, herhangi bir ittifaka mecbur bir parti değil

Özel, HDP´li olduğunu söyleyen bir kişinin HDP ittifakın neresinde sorusuna Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir ittifaka mecbur, mahkum, zorunlu bir parti değil cevabını verdi.

Özel, ´´İttifaklar seçim zamanında yapılan işler. Biz geçen seçimde Millet ittifakının içerisinde yer aldık. Türkiye´nin geleceği için bir Türkiye ittifakına gerek var. Bunun Türkiye´deki insanların kalbinde kurulabilir ise ne ala. Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir ittifaka kendi oy oranı ile mecbur, mahkum ve zorunlu bir parti değil. Geçtiğimiz seçimlerde bir partinin siyaset dışında bırakılmasından yola çıkılarak böyle bir ihtiyaca gereksinim duyulmuştu. Biz bir santim eğilmeyeceğiz, bir adım geriye gitmeyeceğiz ve bir kelime eksik konuşmayacağız. Çünkü biz bir santim eğilir isek bunlar bu memlekete diz çöktürürler.´´

Parti programı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu partililerle birlikte kent merkezinde esnafı ziyaret ettiler.


1

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

2

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

3

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

4

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği

5

Başkan Demir, eline torbayı aldı çöp topladı