Bilgin ?Haydi büyüklerimiz aşıya?

sağlık çalışanlarının ardından engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde kalanlara, ardından kademeli olarak 90 yaş, 85 yaş ve 80 yaş üzeri vatandaşlara yapıldıktan sonra sıra 75 yaş ve üzerine de uygulanmaya başlandı.

SAĞLIK 29.01.2021 16:26:14 0
Bilgin ?Haydi büyüklerimiz aşıya?

Ocak ayı başında Çin´den getirilen ve önce sağlık çalışanlarına yapılan aşılarda süreç yaşlılarla devam ediyor. Bu kapsamda gazetemiz müdürü Barış Bilgin´de annesi Zühre Bilgin´e aşı yaptırdı.

13 Ocaktan itibaren Ardahan´a gelen covid-19 aşısı hızlı bir şekilde sağlık personeline yapılmasının ardından vatandaşlara da uygulanmaya başlandı. Vatandaşların aşılarını yaptırması için randevu alıp Hastaneye başvurmaları bekleniyor. Ardahan´da sırası gelen vatandaşların aşıya fazla yoğun talebin olmadığı gözlenirken, günde ortalama 10 kişinin aşılandığı bilgisine ulaşıldı.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Çin´in Sinovac firmasınca üretilen ve Türkiye´ye 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren getirilen CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuarlarındaki 14 günlük test süreci tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde sağlık çalışanları aşılanmıştı.

Aşı, sağlık çalışanlarının ardından engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde kalanlara, ardından kademeli olarak 90 yaş, 85 yaş ve 80 yaş üzeri vatandaşlara yapıldıktan sonra sıra 75 yaş ve üzerine de uygulanmaya başlandı.

Ardahan Medya Gazetesi Müdürü Barış Bilgin´de 81 yaşındaki annesi Zühre Bilgin´i Ardahan Devlet Hastanesine götürerek aşısını yaptırdı.

Barış Bilgin, "Yurt genelinde başlayan aşılama programı ilimizde de hızlı bir şekilde devam ediyor. Ancak vatandaşlarımızın randevu ile yapılan bu aşılardan şuana kadar Ardahan´da yeterince talep etmediklerini gözlemledim. Bende bugün annemi ?Hayat eve sığar? internet uygulamasından aldığım randevu ile aşılatmaya getirdim. Vatandaşlarımız şuanda yaşlılara yapılmaya başlanan aşıları mutlaka yaptırmalı ve ihmal etmemelidir. 24 saat içinde verilen randevu ile kalabalık ortama girmeden sağlıklı bir ortamda yaşlılarımızın hızlı bir şekilde aşılanması gerekiyor? " dedi.

Randevu almak için yapılması gerekenler ise şöyle:

  • Risk grubundakiler için aşı randevusu mhrs.gov.tr ve ALO 182 üzerinden veriliyor.
  • Konumlarına göre koronavirüs risk sıralamasını e-Nabız sitesinden gören kişiler, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden, aile hekimlerinden veya uygun kamu hastanesi ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabiliyor.
  • MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için eğer üye değilseniz ?Randevu Al? butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan ?Üye Ol? seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirmeniz gerekiyor.
  • Üye olduktan sonra ?Randevu Al? butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabiliyorsunuz.
  • Ayrıca ALO 182´yi arayarak da randevu alabiliyorsunuz.

1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler