ARDAHAN´DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, Dünya Kadınları günü çerçevesinde kadın çalışanların gününü kutladı.

VALİLİK 9.03.2021 12:22:27 0
ARDAHAN´DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde; Valilik çalışanı kadın personel ile 112, Emniyet ve Jandarma´nın kadın ve çocuk şubesinde görevli kadın personelin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı.

Eşi Zehra Mine Öner ile birlikte günün anısına kadın personele karanfil hediye eden Vali Öner, 8 Mart´ın bir farkındalık günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

?Kadınlarımızın toplumsal hayatta olmaları gereken saygın ve onurlu yeri hatırlatan önemli bir gün. Bugün, Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarken, kadınlarımızın toplumda hak ettikleri saygın ve onurlu konumda olmalarını sağlayan birçok hukuksal düzenlemelere ve gelişmelere tanık oluyoruz. Toplumsal hayatta eğitim, sağlık, istihdam v.b. alanlarda gerçekten kadınlarımızı etkin, üretken kılan böylece hem milli gelişmeye ve verimliliğe pozitif etki eden, toplumsal, sosyal gelişmeyi arttıran, hem de dünyada prestij açısından da ülkemizi saygın kılan gelişmeler yaşıyoruz. Bütün bu gelişmelerle birlikte zaman zaman alt kültür bölgelerimizde bir takım geleneksel anlayışlara dayalı durumlardan, bakış açılarından ya da memleketimizin herhangi bir yöresinde maalesef yeterli bilinç düzeyine gelememiş olmamızdan kaynaklı toplumumuz da kadınlara yönelik kötü bir takım muameleleri işitmekteyiz. Az önce ifade ettiğim üzere, yakın geçmişle mukayese edildiğinde Türkiye hem kadınlara yönelik kötü muamelelerin, şiddet, ayrımcı bakış açısının değişimi anlamında toplumsal bilinç düzeyini geliştirmeye yönelik eğitim çabalarını arttırmıştır, hem de kadınlarımızın toplumda daha saygın konumda olmaları için birçok uygulama başlatmış ve pozitif ayrım diye tabir edebileceğimiz kadınlarımıza öncelik tanıyan bir anlayış geliştirmiştir. Bu olumlu gelişmelerin yanında, kadınlarımızın duyarlılığı da artmıştır. Şiddeti, kötü muameleyi gizlemeyen, hakkını arayan, saygı görmek isteyen ve bunu dile getiren bir duyarlılık gelişmiştir. Dünyamızın yarısından fazlası kadınlar. Kadınlarımızın üretmediği, eksik olduğu toplumlarda medeniyetin tekemmül etmesi mümkün değildir. Sevginin, şefkatin, sadakatin, dünyamızdaki her türlü güzelliğin kaynağı kadınlar. Bu günün eşitliğe, adalete, barışa ve huzura saygı ve sevgiye vesile olmasını diliyorum. Dinimizin, kadınlarımıza, annelerimize büyük değer verdiği gibi, toplumsal değerlerimiz ve milli geleneklerimiz de ha keza kadınlarımıza adalet, saygı, huzur ve itibar vesilesi olarak bakıyor. Ben inanıyorum ki bu anlayış daha da gelişecek ve yakın gelecekte kadına şiddet konusu tamamen gündemimizden çıkacaktır. Bu duygularla, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.?

Zehra Mine Öner de kadınların toplumun her alanında güçlü ve kendi ayakları üzerinde durmasının önemine vurgu yaparak Kadınlar Gününü tebrik etti.

Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, Posof ilçesinde Tekstil Fabrikasında Üretim Yapan Kadınların ?Kadınlar Günü?nü Kutladı

Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, Posof Kaymakamı Murat Mete ve eşi ile Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve eşi ile birlikte, Posof ilçesinde kadın istihdamına yönelik faaliyetini sürdüren tekstil fabrikasını ziyaret ederek, burada çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı.

Fabrikada üretim yapan kadın personelle bir süre sohbet eden Vali Öner ve eşi Zehra Mine Öner, kadınlara günün anısına karanfil hediye etti.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler