Gürcistan´a Gidecek Sürücülere "Zorunlu Trafik Sigortası" Uyarısı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, "1 Mart´tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak.

EKONOMİ 28.02.2018 00:02:08 0
Gürcistan´a Gidecek Sürücülere

        Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, "1 Mart´tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak." dedi.

        Çetin Demirci, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan´ın sınır kapılarından yolcu ve araç geçişlerinin oldukça yoğun olduğuna işaret etti.

        Ardahan´ın da Gürcistan´a açılan 2 sınır kapısı olduğunu dile getiren Demirci, "1 Mart´tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak." bilgisini paylaştı.

        Demirci, bu uygulamanın Ardahanlıları ilgilendirdiğini ifade ederek şöyle devam etti:

         "1 Mart´tan itibaren zorunlu trafik sigortası bulunmayan azami ağırlığı 3 bin 500 kilogramı, koltuk sayısı 8´i geçmeyen taşıtların sahipleri ya da sürücülerine 100 Gürcistan larisi (GEL), bu sınırların aşılması durumunda 200 GEL ceza uygulanacak. Gürcistan´a iki kapısı olan Ardahanlılar bu konuda duyarlı olmalı."

         Demirci, sigorta primlerinin, taşıt sınıfları ve sigorta sürelerine göre değişiklik taşıdığını kaydetti


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı