Gurbetten sılaya tablet desteği

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan tablet dağıtım kampanyası devam ederken kampanyaya bir destek de Merkezi İstanbul´da bulunan Ardahan Gürçayır Köyü Derneği (GÜR-DER)´den geldi.

EĞİTİM 12.02.2021 13:36:09 1
Gurbetten sılaya tablet desteği

Haber : Deniz BAŞLI

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan tablet dağıtım kampanyası devam ederken kampanyaya bir destek de Merkezi İstanbul´da bulunan Ardahan Gürçayır Köyü Derneği (GÜR-DER)´den geldi.

Gürçayır Köyü Derneği (GÜR-DER)  , uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere destek olmak amacıyla nakdi yardımda bulundular.

Gür-Der Derneği Başkanı Hikmet Şero ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erol Hacıgül  öğrenciler için yapılan yardımı İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı  Akın Koç´a  teslim ettiler. 

Gür-Der Başkanı Şero ?Destek olmaya devam edeceğiz?

Gürçayır köyü Derneği Başkanı Hikmet Şero, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan  bu kampanyanın öncelikle geleceğimizin mimarı çocuklarımıza fayda sağlamasını ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini temenni ediyorum. Bizler Gür-Der  olarak  eğitim sistemimizin güçlenmesi adına  Önümüzde ki dönemde de gerek okullarımızın gerek öğrencilerimizin ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Teslim töreninde konuşan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç  ?Bu zor dönemde uzaktan eğitime erişemeyen interneti, bilgisayarı olmayan öğrencilerimize tablet bilgisayar  desteklerinden dolayı şahsım ve öğrencilerim adına derneğimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlerde hazırladığımız program çerçevesinde sırasıyla tabletlerin dağıtımını gerçekleştireceğiz. İhtiyaç  sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik. Bu vesile ile eğitime desteklerinden dolayı Gürçayır Köyü Derneğine teşekkür ediyorum? dedi.  

Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ürker´in ismi okula verilmesi planlanıyor

Dernek Yönetimi daha sonra Ardahan Valisi Hüseyin Öneri makamında ziyaret ettiler. Dernek çalışmaları ve Gürçayır Mahallesindeki yapılması planlanan misafir hane, taziye evi hakkında bilgiler veren başkan Şero, Ardahan´daki bir okula Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ürker´in adının verilmesi konusunu Vali Öner´e iletti.

Vali Öner, ?Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ürker´de ülkemiz için faydalı bir müdürümüzdü. Onun adının bir okula verilmesi için çalışmalarımızı başlattık? dedi.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydını Parti binasında ziyaret Gür-Der Derneği Başkanı Hikmet Şero ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erol Hacıgül çeşitle istişarelerde bulundular.

Daha sonra bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunan Gür-Der Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Şero ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erol Hacıgül, Gürçayır mahallesindeki sıkıntıları yetkililere ilettiler.


Nimet cinar
12.02.2021 14:51:05
Derneğimize çok teşekkür ederim. Gururumuz gazı emniyet müdürü Atalay ürker in adının bir okula verilmesini fazlasıyla hak ediyor. Ayrıca başkanları orada iyi bir şekilde agirlayan siz değerli kardeslerimede ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sağolun var olun

1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!