Gurbetçiler, hem sevindirdi hem de üzdü

Ardahan’a gelen gurbetçi vatandaşlar, ekonomiyi canlandırdı

GÜNCEL 3.07.2023 16:52:00 0
Gurbetçiler, hem sevindirdi hem de üzdü

Haber: Bedrettin Şuay

Yaz tatili için yurt dışından ve büyük şehirlerden Ardahan’a gelen gurbetçi vatandaşlar, ekonomiyi canlandırdı, esnafı sevindirdi. Ardahan’dan  gurbete giden ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için kente gelen gurbetçiler en fazla esnafı sevindiriyor. Esnaf da gurbetçilerin gelmesi ile birlikte işlerinde artış yaşandığını belirtiyor.

Bilindiği üzere Ardahan’ın gurbetçileri her yıl yaz sezonunda tatillerini memleketlerinde geçiriyor. Bu yıl da Temmuz ayı ile birlikte hava sıcaklıklarının artmasıyla kente gelmeye başlayan gurbetçilerin sokaklarda ve kent meydanlarında oluşturduğu kalabalık gözle görülür biçimde arttı. 

Yaz döneminde hem Ardahan nüfusunu hem de kentin ekonomisini etkileyen gurbetçilerin gelmeye başlaması esnafları sevindirirken bir yandan ’da meydana gelen trafk kazalarıylada sevenlerini üzüyor. Birçok gurbetçi Kurban Bayramı dolayısıyla ve yaz tatilini Ardahan’da geçirmek amacıyla uçak biletini aylar öncesinden aldı. Gurbetçilerin birçoğu ise kendi otomobilleri ile memleketleri Ardahan’a geldi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!