Gurbetçi kadın her yıl çocukları sevindiriyor

Hayırseverden çocuklara mont ve bot yardımı

11.11.2019 12:14:10 0
Gurbetçi kadın her yıl çocukları sevindiriyor

İstanbulda yaşayan Ardahanlı gurbetçi kadın her yıl dar gelirli ailelerin çocuklarına mont ve bot desteği sağlıyor.

1934-1938 yılları arasında Posof Belediye Başkanlığı yapan Hamit Temizel´in torunu olan emekli Sevil Çimşit, Ardahanlı yoksul çocuklara 60 çift bot ve 60 çift mont yardımında bulundu.

Yaklaşık 15 yıldır kendi imkânlarıyla Ardahan´da ki dar gelirli ailelerin çocuklarına mont ve bot yardımında bulunduğunu belirten Çimşit, ?Ardahan´ın kışını soğuğunu bilen birisi olarak, Ardahan´da yaşayan insanlarımıza nasıl faydalı olurum diye her zaman güzel şeyler yapma gayreti içerisinde oldum. Kendi imkanlarımla 15 yıldan beri her yıl 50-60 yardıma muhtaç çocuğumuza bot ve mont yardımında bulunuyorum. Bu yılda 60 mont ve 60 bot alarak Ardahan´a geldim. Avukat Müzeyyen Çiftçi Yolaçan´ın manevi desteğiyle maddi durumu iyi olmayan ve özellikle eğitim gören çocuklarımıza bu yardımları yapıyorum. Ayrıca çocuklarımız okusun diye kitap desteği de sağlayacağım. Yeter ki çocuklarımız üşümesin, okusun onlara her zaman destek sunacağım. Sevdamız Ardahan Derneği´nin de bu konuda çok duyarlı olduğunu gördüm. Bundan sonra ki süreçte dernekle hareket ederek durumu iyi olmayan çocuklarımıza yardımlarım sürecek? dedi.  

Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, Çocuklar üşümesin diye 60 çift bot ve 60 çift mont yardımında bulunan Sevil Çimşit´e ve manevi destek sunan Müzeyyen Çiftçi Yolaçan´a teşekkür ederek plaket verdi.

Haber: Şenol Kirman


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!