GÖZLÜKÇÜLER TAM KAPATMA DÖNEMİNDE AÇIK OLACAK

Optisyen ? gözlükçü esnafı 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma döneminde açık olacak ve hizmetlerine devam edecekler.

GÜNCEL 29.04.2021 12:02:33 0
GÖZLÜKÇÜLER TAM KAPATMA DÖNEMİNDE AÇIK OLACAK

ŞENOL KİRMAN

Optisyen ? gözlükçü esnafı 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma döneminde açık olacak ve hizmetlerine devam edecekler.

20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Ardahan İl temsilcisi Nesimi Efe, optisyenlik müesseselerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet göstereceklerini söyledi.

20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Ardahan İl Temsilcisi Nesimi Efe,  yaptığı açıklamada, "Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni tedbirlerin alınması gerekmiş, bu çerçevede 26.04.2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda; 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00´dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00´e kadar sürecek olan tam kapanma kararı alınmıştır. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan tam kapanma döneminde; ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuş olup bu doğrultuda, optisyenlik müesseselerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyet göstereceklerdir. Sağlık hizmetleri bir bütündür. Göz görme sağlığı bakım ve danışma hizmetlerimizi özetle halk sağlığının koruması görevimizi, bölgemizde ve tüm ülke çapında en ücra köşesinde tam kapatma döneminde, saat 10:00-17:00 arasında kesintisiz sunacağız. Vatandaşlarımıza çağrımıza gelirse, Görünmez bir düşmanla savaşıyoruz. Pandemi devam ediyor. Sağlık meslek mensuplarının, sağlık otoritesinin uyarıları göz ardı etmeyiz. Sağlığınızla kumar oynamayız. Kurallara uyun, (Maske+Mesafe+Temizlik+Gözlük+Aşı ) Çaresiz değilsiniz. Çare ?sizsiniz? diye konuştu.

Efe, ?Optisyenlere yalnız koruyucu gözlükleri, güneş gözlüklerini ve göz hastalıkları uzmanı tabipler tarafından verilen reçetelerde yazılı numaralı gözlük camlarını, her türlü lensleri, optik görme gereçlerini ve gözlük çerçevelerini satış yetkisi verilmiştir. Optik ürünler ilaç ve tedavi kapsamında? değerlendirilen, geri ödeme sisteminde bulunan tıbbi cihazdır. Optisyenlik müesseseleri ?al-sat tıbbi cihaz satış noktası ticarethanesi? değildir. Gözlükçüler hekim reçetesine göre meslek bilgisini de katarak hastaya özel, göz ve görme sağlığını koruyan ve devamlılığını sağlayan ?ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen, geri ödeme sisteminde bulunan tıbbi cihaz satar. Danışmanlık hizmeti yapar. Servis hizmeti sunar. Gözlük çağdaş bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Sağlık meslek mensupları: Tabip, diş tabibi, eczacı, hemşire, ebe ve optisyen ile 1219 sayılı Kanunun ek 13.üncü maddesinde tanımlanan diğer meslek mensuplarını? şeklinde tanımlanmıştır? ifadelerini kullandı. 


1

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

2

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

3

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

4

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

5

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU