GÖZDE MEKAN OLDU!

Kura Nehri’nin kıyısı hafta sonu vatandaşların gözde mekanı haline geldi

GÜNCEL 23.10.2023 16:23:00 0
GÖZDE MEKAN OLDU!

Ardahanlılar artık hafta sonlarını başka yerlerde geçirmeyecek. Büyük değişime uğrayan Kura Nehri’nin kıyısı Ardahan’da hafta sonu nereye gidilir diye sorulduğunda ilk akla gelen yerlerin başında geliyor.

Kura Nehri’nin kıyısında hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Ardahan Belediyesinin çalışmalarıyla yaşam alanına dönüştürülen Kura Nehrinin çevresi ziyaretçilerin akınına uğruyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Ardahan’da hafta sonu vatandaşlar kendini Kura Nehri’nin kıyısında buldu.

Atıl durumda olan Kura Nehri’nin kıyısı sosyal yaşantıya yönelik projelerle yaşam alanına dönüştürüldü. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Kür Nehri Yaşam Vadisi" projesi ile Kura nehrinin çevresini farklı bir görünüme kavuşturdu. Nehrin kıyısında çevre düzenlemesi çalışması yapan belediye, nehrin etrafında vatandaşların vakit geçirebileceği sosyal alanlar oluşturdu. 

Ardahan Kalesi, tarihi asma köprüsü, millet bahçesi ile birleşen tarih ve doğal güzelliğin buluştuğu Kura Nehri'nin kıyısına 10 adet bungalov ev, restoran, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çocuk parkları ve kamelyalar yapıldı. Kura Nehrine set yapılarak su seviyeye yükseltildi ve deniz bisikleti ile tekne koyuldu. Ayrıca nehrin iki yakasını birbirine bağlayan asma köprü yapıldı. Yaşam Alanına dönüştürülerek halkın ilgisini çeken Kura Nehrinin kıyısı, kente farklı bir vizyon kazandırdı. 

Yapılan çalışmalarla Ardahan’ın en gözde mekanı haline gelen Kura Nehri’nin kıyısı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan alanda deniz bisikleti ve tekne turları vatandaşların ilgi odağı oldu.

Sıcak havayı da fırsat bilen vatandaşlar aileleriyle birlikte hafta sonunu dolu dolu geçiriyor.

Alanda incelemelerde bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de, ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak