Göle’ye Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılıyor

Ardahan'ın Göle ilçesinde teorik eğitimin yanında uygulamalı derslerin de işleneceği "Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" açılacak.

EĞİTİM 5.05.2023 14:40:00 0
Göle’ye Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılıyor

Ardahan Göle ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tarım sektöründe nitelikli ve donanımlı insan kaynağı yetiştirmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Ardahan'ın Göle ilçesinde teorik eğitimin yanında uygulamalı derslerin de işleneceği "Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" açılacak.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan Göle Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tarım alanında 30, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanında 30 olmak üzere toplam 60 öğrenci kontenjanına sahip olacak. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan arazinin 126 dönümlük bölümünde bulunan eski tarım işletmesi, okulun faaliyet göstereceği alan olarak belirlendi. Okulun modern ahırı, 50 hayvan kapasitesiyle öğrencilere pratik hayvancılık eğitimi imkânı sunacak. Ayrıca 500 metrekare polikarbon sera sayesinde öğrenciler modern seracılık tekniklerini öğrenerek tarım sektöründeki gelişmeleri takip edebilecekler. Okul bünyesinde yer alan mandıra ise hayvansal ürünlerin üretimi için gerekli tüm donanıma sahip olacak.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, bu projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bakanımızın da ifade ettiği gibi gıda tedarik zincirinde küresel ölçekte yaşanan sorunlar tarım ve hayvancılık alanını çok daha önemli bir sektör olarak ön plana çıkardı. Bakanlığımızın; tarım liselerinin yeniden yapılandırılması, tarım alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi ve ülkemizin bir tarım üssü haline getirilmesine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği özgün projelerden olan dört tarım lisesinden biri de Ardahan ilimize nasip oldu. Göle Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tarım sektöründe nitelikli ve donanımlı insan kaynağı yetiştirmek için önemli bir adım olacak. Öğrencilerimiz, modern hayvancılık tekniklerini öğrenerek sektördeki gelişmelere ayak uydurabilecekler. Ayrıca polikarbon sera ve mandıra gibi donanımlar sayesinde tarım sektöründe ihtiyaç duyulan hayvansal ve bitkisel ürünleri de üretebileceğiz. Modern ahırın çatı kısmına kurulacak olan güneş enerjisi panelleri ile okulumuz kendi enerjisini üretecektir. Bu projeyle, Göle ilçemizin tarımsal potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Göle Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci kabulüne başlamasıyla birlikte, ilimizden ve çevre illerden birçok öğrencinin tarım sektöründe kariyer yapmak için bu okula başvurması öngörülüyor. Bu proje, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.


1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi