GÖLE ESKİDEMİRKAPI’DA BÜYÜK YANGIN

Ardahan'ın Göle ilçesinde çıkan yangında bir ev ile 2 ahır zarar gördü

GÜNCEL 29.08.2022 12:26:00 0
GÖLE ESKİDEMİRKAPI’DA BÜYÜK YANGIN

Ardahan'ın Göle ilçesinde çıkan yangında bir ev ile 2 ahır zarar gördü. İlçeye bağlı Eskidemirkapı köyünde Dilaver Karakoç'a ait ot yığını henüz bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, ot yığınının yanında bulunan ev ve ahırlara sıçradı.

Köylülerin müdahalesiyle yangın söndürülemeyince durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine Göle Belediyesi ve Köprülü Beldesi itfaiye, jandarma, 112 Acil Servis ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın nedeniyle bir ev ve 2 ahırda hasar oluştu.

BAŞKAN GÜLTEKİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Eskidemirkapı köyünü ziyaret ederek Dilaver Karakoç ve Celal Şen'e ait evlerde çıkan yangın nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Gültekin,  “Göle Belediyesi olarak üç araçla yangına müdahale ettik. Ayrıca AFAD, Orman İşletmesi, Özel İdare, Köprülü Beldesi, Jandarma ve Köy halkının yangını söndürmek için seferber oldular. Yangında can kaybının olmaması bizi sevindirirken, Dilaver Karakoç ve Celal Şen adlı vatandaşlarımızla sohbet ederek teselli ettik ve sorunlarına ortak olduk” dedi.

ÇAKILDERE KÖYÜNDE 30 TON OT KÜLE DÖNDÜ

Bilindiği gibi geçen haftada Göle ilçesine bağlı Çakıldere Köyünde Köy Muhtarı Tarkan Hoş'un kardeşi Emine Hoş'un yaklaşık 30 ton otu çıkan yangın sonucu tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Olay yerine Göle Belediyesi ve Köprülü Beldesi itfaiye, jandarma ve Özel İdare ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürülmüş, yangında her hangi bir can kaybının yaşanmaması aileyi teselli etmişti.  
Çakıldere Köyü Muhtarı Tarkan Hoş, kardeşi Emine Hoş’a ait yanan 30 ton otun söndürülmesinde Göle Belediyesi, Köprülü Beldesi itfaiye ekipleri, jandarma, Özel İdare ekiplerinin ve halkın üstün çabalarından dolayı teşekkür etti. 


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı