GÖKDEMİR: “ARDAHAN’IMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından, Ardahan’ın yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 1’incisi düzenlenen “Ardahan Tanıtım Günleri” Ankara Altınpark Fuar alanında başladı.

2.12.2021 18:22:00 0
GÖKDEMİR: “ARDAHAN’IMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Tanıtım Günleri, 4 gün boyunca ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.

Ardahanlı işadamı Orhan Gökdemir’in sahibi olduğu Hacıali Et ve Süt Ürünleri firması da Ardahan Tanıtım Günleri’nde stant açtı.

Hacıali Et ve Süt Ürünleri stantını ziyaret eden gazetemize açıklamalarda bulunan firma sahibi Orhan Gökdemir, “ARDAFED Başkanı Ergüder Şimdi başkanımızın daveti üzerine 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde stantımızı açtık. Bütün hemşehrilerimizi Ardahan Tanıtım günlerine bekliyoruz. Burada Ardahan’ın öz ve alın teri ürünleri sergileniyor. Hemşehrilerimiz bu ürünlerden hem uygun fiyatlara istifade edebilirler hem de birbirleri ile hasbihal edip tanışırlar, hasret giderirler” dedi.   

Hacıali Et ve Süt Ürünleri firması hakkında bilgiler paylaşan Gökdemir, “Hacıali Limited Şirketini 2010 yılında Hacıali köyünde kurduk. Şirketimiz Arda A.Ş. Grubun kuruluşudur. Daha sonra Ankara’nın Kazan ilçesinde de bir çiftlik kurduk. Ardahan’da ki besisi yaklaşan hayvanlarımızı Kazan’da ki çiftliğe sevk ediyoruz. Her iki günde bir kesim yaparak kendi sucuğumuzu, kavurmamızı, pastırmamızı Hacıali markası ile kendimiz üretiyoruz. Peynir gurubunu ise Ardahan’da ki çiftlikten süt sattığımız firmalara ürettiriyoruz” diye konuştu.

Firmalarının Ankara’da kendi alanında kalitesi ile bilinen bir firma olduğunu vurgulayan Gökdemir, “Ankara’da ki 50 km çapında kafe ve restoranlara da et ve et ürünleri satışı yapıyoruz. Biz et ve et ürünleri konusunda kalite olarak memleketimiz Ardahan’ı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bilindiği gibi Ardahan’ımızın 1800’e yakın bitki florası var. 400’e yakını çiçektir. İşte oradan beslenen hayvanlar bir nevi arı gibi bal yapıyor. Sütü de bal gibi eti de bal gibi. Çocukluğumuzdan bugüne kadar bildiğimiz bal gibi etlerimizin dünyada benzeri yoktur. Etlerimiz batı illerine götürülüyordu orada pastırma, sucuk, pastırma yapılıp katma değer elde ediliyordu. Ardahan’a sadece çilesini çekmek düşüyordu. Ancak biz 2010 yılında Ardahan Hacıali köyünde kurduğumuz çiftlikle Avusturya’dan simental cinsi inekler getirttik. Hem yirmiye yakın çiftliğin kurulmasına öncülük ettik,  hem de memleketimizin et ve süt üretiminin miktarını değiştirdik, kalitesini arttırdık, modern hayvancılığı teşvik ettik, örnek olduk. Bu bizim için büyük şereftir, belki de memleketimize yaptığımız en büyük hizmetlerden birisi de budur. Bunlarla yetinmeyerek şimdide et ürünlerini işleme konusunda Hacıali markası ile kendi sucuğumuzu, kavurmamızı, pastırmamızı üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gökdemir, “Ardahan’da Türkiye’nin en büyük et entegre tesisini kurma projemiz var. Çünkü hammaddemiz kıymetli. Sadece canlı hayvanı battı illerine sevk etmek değil, aynı zamanda etinden de katma değer üretmek gerekir ki memleketimiz gelişsin.  Biz bunun adımlarını kurduğumuz çiftlikle attık ve 10 yıldır da geliştirdik. Stantlarımızda da görüldüğü gibi kendi markamızla sucuklarımız, kavurmalarımız, pastırmalarımız var. İnşallah bundan sonra ki süreçte niyetimiz Ardahan’ı kaldırmak. Sivil toplum, kanaat önderliği, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık ve inşaat alanında kendi memleketime elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım, üretim ve istihdam sağlamaya çalıştım. Ardahanlı hemşehrilerime bu anlamda verdikleri katkılardan ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu