GIDA İŞLETMELERİNDEN NUMUNELER ALINDI

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda işletmelerine yönelik vatandaşların sağlığını önceleyen denetim faaliyetlerine devam ediyor.

GÜNCEL 22.08.2022 14:51:00 0
GIDA İŞLETMELERİNDEN NUMUNELER ALINDI

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda işletmelerine yönelik vatandaşların sağlığını önceleyen denetim faaliyetlerine devam ediyor. 2022  Yılı  İl  Gıda  Kontrol  Planı kapsamında  kentte  faaliyette  bulunan çiğ süt işleme tesislerinden 19 adet kaşar peyniri numunesi alınarak gerekli analizleri yapıldı.

Ardahan’da gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hassasiyetle yürütülüyor.

Ardahan İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri kentte bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik yoğun gıda denetimleri yapmaya devam ediyor. Yıllık Gıda Kontrol Planına istinaden önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da gıda işletmelerinden numune alınmaya devam ediliyor. Alınan numuneler analiz yaptırılmak üzere laboratuvara gönderilip, Laboratuvardan gelen rapora göre numunelerin uygunsuz çıkması halinde ise işletmelere gerekli idari işlemler uygulanıyor.

Bu kapsamda, 5996  Sayılı  Veteriner  Hizmetleri,  Bitki  Sağlığı,  Gıda  ve  Yem Kanunu  ile  yürürlükteki ilgili  mevzuat  hükümlerine  uygunluğunu  kontrol  etmek  amacıyla,  2022  Yılı  İl  Gıda  Kontrol  Planı kapsamında  Ardahan’da faaliyette  bulunan çiğ süt işleme tesislerinden 19 adet kaşar peyniri numunesi alınarak gerekli analizleri yapıldığı, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı bildirildi. 


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı