GELECEĞİN KARTİNG YARIŞ PİLOTLARI KEŞFEDİLİYOR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından yürütülen “Mobil Eğitim Simülatörü” projesi çerçevesinde Ardahanlı çocuklar karting yarış arabası sürme fırsatı yakaladı.

GÜNCEL 17.08.2022 12:42:00 0
GELECEĞİN KARTİNG YARIŞ PİLOTLARI KEŞFEDİLİYOR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından yürütülen “Mobil Eğitim Simülatörü” projesi çerçevesinde Ardahanlı çocuklar karting yarış arabası sürme fırsatı yakaladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ortaklığı ile Türkiye turuna çıkan mobil eğitim simülatörünün durağı Ardahan oldu.

 Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencileri arasından yetenekler keşfetmek, otomobil sporlarını tanıtmak ve sporun altyapısını kuvvetlendirmek amacıyla geliştirdiği Mobil Eğitim Simülatörü projesi ile çocuklara motor sporlarını sevdirmek, doğal takipçiler oluşturmak ve geleceğin yarışçılarını belirlemek amacıyla Ardahan Gençlik Merkezi salonunda 7-11 yaş grubunda ki çocuklarla buluştu.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasından, destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olan Mobil Eğitim Simülatörü, Anadolu’nun 40 farklı şehrinde, yaklaşık 16.000 çocuğa ulaşacak. Katılımcılar, projenin teknoloji sponsoru Apex Racing tarafından çocuklara özel olarak tasarlanan simülatörlerle, proje için canlandırması yapılan TOSFED Körfez Pisti’nde karting deneyimi yaşıyorlar.

Gençlik Merkezi salonunda ki program çocuklar ve veliler tarafından oldukça beğenildi, ilk kez böylesi bir deneyimi yaşayan çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadılar. 

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, organizasyonun çocuklar tarafından çok beğenildiğini vurgulayarak, “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun bu projesini ilimizde uygulamaktan gurur duyuyoruz. Otomobil Sporları Federasyonuna, programın Ardahan’da sunulmasına katkı sunan Konuşan Eller Gençlik ve Spor Kulübü başkanı İlkay Kocabay’a ve organizasyon görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler