Gazeteciler ve Basın bayramını kutladılar…

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetemize tebrik mesajları gönderildi.

GÜNCEL 24.07.2023 17:15:00 0
Gazeteciler ve Basın bayramını kutladılar…

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetemize tebrik mesajları gönderildi. Ardahan Medya Gazetesine siyaset, bürokrasi, eğitim, sivil toplum ve iş dünyasından kutlama mesajları geldi.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görüyor. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor.

Tebrik mesajları şu şekilde;

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan: “Basın bayramınızı kutlar daha özgür bir basın, baskıların olmadığı halkın haber alma özgürlüğünün daha etkin kullanılması umuduyla sevgilerimle”

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci; “Mesleklerini tarafsız ,dürüst ve ilkeli bir şekilde yapan tüm basın emekçilerinin Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım”

BİK Erzurum Şube Müdürü Tahsin Şahin: “Değerli paydaşlarımız ve meslektaşlarımız 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutlar yayın hayatınızda başarılar dileriz”

Türk İş Sendikası Ardahan İl Temsilcisi Mehmet Özdemir: “Zor şartlarda ve büyük bir özveriyle kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Gerçeğin kamuoyuna aktarılması için mücadele veren basın emekçileri, güvencesiz çalışma koşulları ile işsizlik ve baskılara maruz kalmaktadır. Haber toplayabilmek için gece gündüz çalışan ve mesai kavramı olmayan gazeteciler, bugün maalesef pek çok haktan mahrum durumdadır. Sendikalaşma özgürlüğü olmayan, işsizlikle sürekli tehdit edilen, düşük ücret gibi temel bir sorunu yaşayan basın emekçilerimizin bu sorunlarına bir an önce çözüm bulunmalı, mağduriyetlerine bir son verilmelidir”.

Dr. Öğretim Üyesi Cemalettin Ayvazoğlu: “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum”

 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak